Home Izbori SNS i stranka Rasima Ljajića izlaze zajedno na izbore

SNS i stranka Rasima Ljajića izlaze zajedno na izbore

146
0
rasim ljajich 3
Foto: Darko Ćirkov

Srpska napredna stranka i Socijaldemokratska partija Srbije će izaći zajedno na republičke i pokrajinske izbore, rekao je danas predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić i istakao da je stranka Rasma Ljajića u ovom trenutku najznačajniji partner naprednjaka.

Vučić je posle sastanka predstavnika dve stranke rekao novinarima da su se SNS i SDPS dogovorili da preporuče odborima da zajedno idu i na lokalne izbore.

Predizborna kampanja SNS počeće u Leskovcu, a završiće se u Beogradu

„Ustanovili smo osnovne ciljeve ako dobijemo podršku građana Srbije i Vojvodine. Jedan od tih ciljeva je da svaka sledeća godina ne bude godina recesije, već dinamičnog rasta, da nastavimo sa ekonomskim reformama“, kazao je Vučić novinarima.

On je rekao da su SNS i SDPS dobro i korektno sarađivale do sada i dodao da je Ljajićeva stranka najznačajniji partner SNS-a i da su se dogovorili da njihova predizborna kampanja bude „apsolutno pozitivna kampanja“.

„SNS se suočava sa najprljavijom kampanjom“

Prema njegovim rečima, SNS u izbore ulazi znajući da se suočava sa najprljavijom kampanjom o kojoj novinarska udruženja ćute, pod najtežim mogućim uslovima, u kojima se svaki dan najgore laži izmišljaju.

U prilog tome naveo je nekoliko primera „notornih laži“, odnosno afera koje su u poslednje vreme plasirane s ciljem da se dokaže da je vlast neuspešna, te da je u zemlji situacija nesigurna, na pragu haosa, poput one u Prištini.

„Udovički rekla da nikad nije razgovarala sa Nikolom Petrovićem“

Lider SNS-a je naveo da je Lidija Udovički svedočila da nikad nije razgovarala sa Nikolom Petrovićem i da je niko nije reketirao, niti tražio novac.

„Ispostavilo se da gospođa Udovički nikad nije razgovarala sa Nikolom Petrovićem i da je niko nije reketirao, niti tražio novac“, rekao je danas lider SNS i premijer Aleksandar Vučić.

On je dodao da je u „političkom“ delu svog iskaza primetila da je EMS monopolista, što je prokomentarisao rečima: „Ne, nego će privatno preduzeće da bude monopolista“, i dodao da ne shvata kako neko može da pomisli da bilo koja država svoje resurse može da prepusti na monopol tek tako, bilo kome.

Vučić je naveo i da su plasirane laži i o logou SNS na vaterpolo utakmici a zatim da je SNS kupila 5.000 karata za finale vaterpolo prvenstva.

„Realno je da opozicija uzme jedan broj glasova SNS-u“

Vučić je, komentarišući okupljanje opozicije, rekao da je realno da oni uzmu jedan broj glasova SNS i da će izborna trka biti neizvesna.

On je rekao i da sa mnogima od njih ne bi sarađivao, te da se njihov program sastoji samo u tome da mrze Vučića i da on treba da završi kao Gadafi, poručivši: „Super vam je program, ali šta sa Srbijom“.

Ocenivši da oni mogu da pobede, kao što mogu da pobede i desničarske stranke, Vučić je naveo da su izbori otvorena tržišna utakmica, na kojoj će se izjasniti građani Srbije.

Upitan šta će se dogoditi sa Zakonom o autorskim pravima, na čije su izmene fotoreporteri imali značajne zamerke, odgovorio je: „Rešavaćemo to da pomognemo fotoreporterima“.

Inače, autentično tumačenje po kojem se ukidaju autorska prava izglasana su na skupštinskom odboru na inicijativu poslanice SNS-a.

„Gašićeva smena do kraja januara“

Još jednom su novinari pitali kad će biti smenjen ministar Bratislav Gašcih, a Vučić odgovorio da će biti kako je već najavio – do kraja januara.

Ljajić: Nećemo se baviti populističom demagogijom

Ljajić je izrazio zadovoljstvo što će dve stranke učestvovati na izborima i da se u kampanji neće baviti populističkom demagogijom.

Očekujemo da će kampanja biti teška, jer će ovaj savez, a pre svega lider SNS Aleksandar Vučić biti glavna meta oponenata“, kazao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, kampanja će biti „neizvesna, jer se najteže dobijaju dobijene utakmice“.

Ljajić je kazao da je ta stranka do sada odlično sarađivala sa premijerom i sa ministrima u Vladi Srbije, kao da je SNS ispunio sve što je između dve stranke usmeno dogovorene pre izbora 2014. godine.

„Imamo moralnu i političku obavezu da zajedno nastupamo na ovim izborima“, rekao je Ljajić ; i dodao da je među suštinskim razlozima za zajednički nastup „ekonomija prva tema“.

„Postoji podudarnost o načinu da se zemlja izvede iz krize i da se kroz reforme oporavi ekonomija“, kazao je Ljajić i dodao da se SNS i SDPS neće baviti demagogijom i populističkim obećanjima.

Vučić je rekao da još nije bilo razgovora sa predstavnicima Srpskog pokreta obnove (SPO) i Pokreta snaga Srbije o zajedničkom nastupu na izborima.

List Blic preneo je da na izbornoj listi SNS-a najverovatnije neće biti mesta za SPO jer njihovi predstavnici u Skupštini nisu glasali za budžet za ovu godinu.

Izvor: http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here