Home Izbori Opozicija opet za stolom, uz šalu i manje tenzija

Opozicija opet za stolom, uz šalu i manje tenzija

121
0
Sastanak LDP, SDS, DS - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — U sedištu LDP održan je sastanak lidera te stranke Čedomira Jovanovića i SDS Borisa Tadića s delegacijom DS o načinu izlaska na predstojeće izbore.

Beograd — U sedištu LDP održan je sastanak lidera te stranke Čedomira Jovanovića i SDS Borisa Tadića s delegacijom DS o načinu izlaska na predstojeće izbore.

Na prošlom sastanku je za velikim stolom sedelo 17 sagovornika, a ovog puta su tu manji sto i predstavnici tri stranke. Posle dva sata razgovora, potvrdili su dogovore sa prethodnog sastanka i umirili tenzije koje su eskalirale.

„Ono što je najvažnije jeste da se mi usaglasimo šta mi hoćemo. I mislim da tu nema nikakvog spora – mi hoćemo ono što svako društvo normalno, zdravo traži: ravnopravnost, slobodu, odgovornost, i tako dalje. To su neke stvari oko kojih smo se složili i treba da probudimo građane“, kaže predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović.

Ono o čemu se još nisu dogovorili jeste – kako će to da rade. Moraju da izračunaju da li će građani bolje biti probuđeni sa jednom ili dve izborne kolone.

„Ja se nadam da ćemo biti u prilici da govorimo o zajedničkom programu. Do njega i do odgovora na pitanje da li će ga biti ili ne doći ćemo tako što ćemo videti u kojoj meri je realna jedna lista, šta su prednosti, a šta ne. Da li ćemo ići na takav način ili ćemo ići sa dve liste koje su se apsolutno oko toga dogovorile“, kaže lider LDP Čedomir Jovanović.

Predsednik SDS Boris Tadić kaže da je bitno održati fer odnose.

„Ako idemo sa dve liste, da se ne napadamo! Da budemo u fer odnosima, da nema podmetanja, da nema lažnih informacija o tome da sam ja postavljao uslove da budem kandidat za predsednika Srbije, a nisam ni razmišljao o tome, niti ko će biti kadidat za premijera, nosilac liste. Naprotiv – moj stav je da o tome razgovaramo bez ikakvih preduslova“, rekao je Tadić.

I kao demonstraciju odnosa boljih nego pre tri dana, lideri opozicije nude – međusobne šale.

„Nikada ne bih bio paravan za bilo kakvu Borisovu sujetu, aroganciju ili želju da ovo iskoristi za neki svoj lični interes… A ja sam poznat po tome…“, rekao je Jovanović.

Lideri tri stranke dogovorili su se i da naredni sastanak održe pre sednica glavnih odbora stranaka, koji se očekuju do kraja meseca.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here