Home Izbori GRAĐANI I IZBORI Šansa da vam asfaltiraju sokak

GRAĐANI I IZBORI Šansa da vam asfaltiraju sokak

122
0
Aleksandar Vuccich KZSS 12
Foto: Darko Ćirkov

Pred svake izbore širom Srbije pojavi se brdo asfalta za sređivanje ulica i na red dođu decenijski problemi građana.

Pred svake izbore širom Srbije pojavi se brdo asfalta za sređivanje ulica i na red dođu decenijski problemi građana.

Baš kao da nikad ranije nije bilo moguće baviti se njima, usledi sijaset obećanja da će svi komunalni i infrastrukturni problemi biti rešeni. Ova obećanja obavezan su dekor svake kampanje, pre svega za lokalne izbore. Nažalost, od njih najčešće ostanu eventualno prosut pesak i asfalt na ulici a da radovi nisu ni počeli, i tako od izbora do izbora.

“Blic” je juče širom Srbije razgovarao sa građanima o njihovim očekivanjima pred izbore.

– Stranke nam godinama obećavaju park za decu i košarkaški teren. SNS nam je tako za prošle odmah ofarbao klupice i ljuljaške u boje svoje stranke. Nakon toga ih više nikad nismo videli. Umorili smo se od lažnih obećanja. Evo, ko uspe pre izbora da nešto učini za nas, celo naselje će se organizovati i glasati za njega – priča Petar Puškić iz Crvenke u beogradskoj Borči.

Petar Puškić - Srbija izbori

Meštani Ulice kneza Vlastimira u novosadskom naselju Adice skoro 20 godina dočekuju i ispraćaju razne političke garniture pred izbore, ali asfalt ne dočekuju.

– I dalje se borimo sa blatom i navlačimo kese kako bismo iole čisti stigli do autobusa. Prazna obećanja političara, pogotovu pred izbore, kako će nam asfaltirati ulicu bog zna otkad slušamo. Kako izbori prođu, tako nas zaborave – kaže Ljiljana Medić.

Radojka Jeremić, iz sela Baćevci u beogradskom naselju Barajevo, nada se da će joj SNS pred ove izbore konačno asfaltirati ulicu po principu “treća sreća”.

– Dva puta sam nagovarala celo selo sa više od 100 stanovnika da glasamo za Aleksandra Vučića jer su nam iz SNS obećavali da će nam asfaltirati ulicu. Oba puta svi smo glasali i dobili neki pesak na ulici koji je odmah kiša sprala. Spremni smo opet svi da glasamo za Vučića, ali da nam konačno asfaltiraju ulicu jer kad je nevreme, mi smo ovde bukvalno zarobljeni u blatu – priča Radojka.

Jeremići - Srbija izbori

Nišlije čekaju već deceniju da im se reši problem južnog kolektora kanalizacione mreže. Kako Emina Stanojev kaže, sve stranke su se izmenjale na vlasti, ali nijedna nije ispunila obećanje. Nemanja Tošaković iz mladenovačke Velike Ivanče priča da mu u domaćinstvo pred izbore dolaze i vlast i opozicija, obećaju kilometar asfalta, a čim prođu izbori, okreću glavu.

„Sve ću ih najuriti s praga“

Jovan Rakić iz užičkog naselja Turica kaže da su „i jedne i druge i treće nagrađivali glasovima“ samo da se reši pitanje kanalizacije. „Ali, ko mi sada u kampanji dođe na vrata, najuriću ga s praga“, kaže Rakić.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here