Home Izbori ODLOŽENA IZBORNA SKUPŠTINA SNS Čistka tek posle izbora

ODLOŽENA IZBORNA SKUPŠTINA SNS Čistka tek posle izbora

81
0
Srpska napredna stranka - Srbija izbori
Foto: Blic/ E.Čonkič/ RAS Srbija

Izborna skupština Srpske napredne stranke, na kojoj će članstvo odlučivati o kompletnom rukovodstvu, odložena je za 21. maj.

Izborna skupština Srpske napredne stranke, na kojoj će članstvo odlučivati o kompletnom rukovodstvu, odložena je za 21. maj.

Nakon odluke da se ide na izbore na svim nivoima, lider SNS Aleksandar Vučić juče je zamolio članove da se izborna skupština odloži za 21. maj umesto da bude održana 13. februara, kako je bilo planirano.

Vučić je naveo da „u slučaju loših rezultata na izborima ne želi da bude na teretu stranke, već da članovi mogu da dobiju mogućnost da izaberu drugog predsednika i tim“. On je najavio i da planira da se zahvali „onima koji su stajali pored njega, govorili isto kao i on, a radili kao oni pre njega“.

– Hoću tim koji neće da se reklamira nego da radi. Hoću i da se zahvalim mangupima u našim redovima i pošaljem ih tamo gde pripadaju – rekao je Vučić.

Izborna skupština svakako je izazvala strepnje među funkcionerima SNS jer će svi stranački organi biti po prvi put birani tajnim glasanjem kako bi članstvo procenilo ko kako radi, bez uticaja i pritisaka.

– Logična je odluka da se izborna skupština odloži posle izbora. Teško da ćete naći primer da bilo koja stranka u vreme kampanje bira novo rukovodstvo. Sada je vreme da se čitava stranka mobiliše i izađe pred građane sa svim rezultatima koje smo postigli, a posle izbora ćemo na stranačkoj skupštini da ocenimo i naš rezultat i ko je koliko radio – kaže za „Blic“ potpredsednica SNS Zorana Mihajlović.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here