Home Izbori Odluka o vanrednim izborima stiže ranije?

Odluka o vanrednim izborima stiže ranije?

132
0
Izbori 2016 - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Glavni odbor SNS odlučivaće sutra o mogućnosti da Aleksandar Vučić i pre stranačke skupštine donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Glavni odbor SNS odlučivaće sutra o mogućnosti da Aleksandar Vučić i pre stranačke skupštine donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Glavni odbor naprednjaka s jedne, Aleksandar Vučić s druge strane – do sada njihove savete da se raspišu vanredni izbori predsednik stranke nije slušao. Sutra bi ga vrh stranke mogao ovlastiti da o izborima odluči i pre stranačke skupštine zakazane za 13. februar.

„Ako je iko poneo na svojim plećima najveći deo tereta za bolne i teške reforme koje su sprovedene u Srbiji od 2014. godine, onda je to Aleksandar Vučić. I ja mislim da je pošteno da onaj na kome je najveća odgovornost i onaj koga najviše napadaju i onaj protiv koga vode hajke i protiv koga svaki dan iznose gomilu uvreda odluči o tome da li će održati vanredni parlamentarni izbori ili ne“, kaže Aleksandar Martinović, funkcioner SNS.

Iako se naprednjaci zalažu za proveru legitimiteta i novu energiju pa zato razmišljaju o izborima na svim nivoima, energija i legitimitet na jednom od nivoa su im sasvim prihvatljivi.

„Mislim da za sada ne postoje takve ideje da se raspišu i predsednički izbori. Zašto? To je krupno državno pitanje. Ja mislim da o tome treba pre svega da razgovaraju predsednik vlade i predsednik države“, smatra Martinović.

Rezultate naprednjačkog glavnog odbora nestrpljivo čekaju i njihovi koalicioni partneri.

„Ja se nadam da će dati podršku svom lideru i da će mu, kao i do sada verovati i dati da odluči o tome da li je potrebno ići na vanredne parlamentarne izbore ili nije. Ako mene pitate da li treba ići na izbore, moj stav je isti kao prošle godine. Mislim da je to dobro“, kaže Aleksandar Vulin.

Sa druge strane, opozicija nastavlja pokušaje za predizborno okupljanje – stranka Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića odazvaće se pozivu DS-a na sastanak proevropske opozicije i smatra da je poziv došao u pravom trenutku.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here