Home Izbori Sastali se Vučić i Nikolić – na stolu i izbori

Sastali se Vučić i Nikolić – na stolu i izbori

105
0
Vučić i Nikolić - Srbija izbori
Foto: B92/Tanjug

Beograd — Premijer Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić sastali su se danas, a jedna od tema njihovog razgovora bili su i vanredni izbori, saznaje B92.

Beograd — Premijer Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić sastali su se danas, a jedna od tema njihovog razgovora bili su i vanredni izbori, saznaje B92.

Istovremeno je iz Vlade najavljeno da će se Vučić u četvrtak u podne obratiti novinarima u vili „Bokeljka“, dan nakon što je najavio da će od Glavnog odbora SNS zatražiti „odobrenje da može da odluči o vanrednim izborima pre stranačke skupštine“ zakazane za februar.

Sednica GO SNS biće održana u nedelju, a pojedini funkcioneri iz SNS su već poručili da su spremni za vanredne parlamentarne izbore.

Ministar policije i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, koji se i ranije zalagao za vanredne izbore, rekao je za B92 da čvrsta odluka da se ide na birališta još nije doneta.

„Svoje stavove sam ranije obrazlagao, ali je tada doneta odluka da se ne ide na izbore. Dok se ta odluka ne promeni, ostaje tako“, rekao je on.

Podsetimo, o mogućim vanrednim izborima se pričalo i u oktobru 2015. kada je Vučić rekao da bi „bilo neodgovorno da se ide na izbore“.

„Moja odluka je da ne idemo na izbore. Dobro je da nemamo izbore još najmanje šest meseci, jer bi to bilo neodgovorno u trenutku kada imamo Unesko i otvaranje poglavlja… Da li će ih biti za šest, osam ili deset meseci, ne znam, ali u narednih tri, četiri ili pet neće ih biti. Moj posao je da donosim odluke u interesu građana“, rekao je tada Vučić, gostujući na TV Pink.

Iako se nova priča o vanrednim izborima pojavila nakon polemike o zvižducima političarima u Areni i poruke premijera Vučić da će „oni koji zvižde imati priliku da biraju bolje“; politički analitičar Dejan Vuk Stanković za B92 kaže da su „zvižduci koji su se čuli u Areni deo mozaika, ali ne i povod“.

„Treba reći i da se neće srušiti nebo ako odemo na izbore, ali i to da čak i da se dešavaju samo pokrajinski i lokalni izbori, da bi atmosfera bila takva kao da se dešavaju izbori na nacionalnom nivou“, rekao je on.

Bojan Klačar iz CESID-a kaže da postoji više mogućnosti za raspisivanje izbora, među kojima je i ostavka premijera, a da objektivnih razloga za raspisivanje izbora – nema.

„Vlada je stabilna, SNS ima većinu i bez koalicionih partnera. U ovom trenutku ključni razlog je odluka SNS da joj je potreban novi mandat“, rekao je on.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here