Home Vesti Ružić: Blizu tačka račvanja za neke buduće izbore

Ružić: Blizu tačka račvanja za neke buduće izbore

118
0
Branko Ružić - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Bitno je da energija Aleksandra Vučića ne bude jedina i da on ne bude supstitut za institucije i celu vladu, rekao je Branko Ružić u Kažiprstu.

Beograd — Bitno je da energija Aleksandra Vučića ne bude jedina i da on ne bude supstitut za institucije i celu vladu, rekao je Branko Ružić u Kažiprstu.

Funkcioner SPS je rekao da je vlada kao tim povukla jedine moguće, doduše nepopularne poteze, i da je uložila mnogo energije, a da se sada čeka rezultat.

„Verujem da će taj epilog biti pozitivan. U to je uložena energija svih ministara. Bitno je da Vučićeva energija ne bude jedina, jer onda ova država ne ide u pravom smeru“, rekao je Ružić.

Kako je naveo, ova vlast se bliži tački račvanja „za neke buduće izbore“.

„Vlada je uradila dosta toga i napravila dinamizam pre svega na spoljnopolitičkom planu, ali se radi i na podizanju BDP i privlačenju investicija. To će biti ta tačka račvanja, jer građani to moraju i da osete“, rekao je Ružić.

Ružićevu poziciju u SPS i aktuelnoj vladajućoj koaliciji mnogi vide kao „poziciju odmetnika“ i „opozicionara unutar vlasti“, ali on odbacuje takve tvrdnje i kaže da je u pitanju proizvod jedne dugotrajne neprijatne šale.

„Kriv sam za sve što je loše, i za dron i za necivilizovani čin gospodina Mikića. Sve to možemo podvesti pod jednu šalu, koja može biti i opasna. A moja porodica i ja lično najviše osećamo napade raznih botova, bez obzira na to iz koje su stranke, i to nije nimalo simpatično. Što se moje pozicije kao potpredsednika SPS tiče, o meni mogu da odlučuju samo organi stranke“, rekao je Ružić.

Odbacio je i ocenu da je „Dačićev Borko (Stefanović)“.

„To je posprdna usporedba. Dačić i ja imamo plodotvornu saradnju koja traje dugi niz godina i mislim da će se tako i nastaviti“, rekao je Ružić.

Na pitanje zašto nije bio na sastanku SNS i koalicije oko SPS, Ružić je rekao da format sastanka nije bio takav da je njegovo prisustvo bilo potrebno.

Nije želeo da komentariše izjavu lidera Pokreta socijalista Aleksandra Vulina o tome da „SPS ne vodi Ružića da se ne bruka“.

„Ova koalicija je bazirana na odnosu Vučića i Dačića, a nemam nameru da se bavim onim što govore oni koji žele dominantniju ulogu u medijima ili samo da se približe Vučiću“, rekao je Ružić.

Potpredsednik SPS je rekao i da nema informaciju da PUPS planira da izađe iz koalicije sa SPS i JS i priđe SNS.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here