Home Izbori Rašković-Ivić: DSS i Dveri zajedno na izbore

Rašković-Ivić: DSS i Dveri zajedno na izbore

101
0
Sanda Rašković Ivić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — DSS i pokret Dveri potpisaće u utorak, 12. januara, sporazum o zajedničkom izlasku na izbore na svim nivoima, najavila je predsednica DSS-a Sanda Rašković-Ivić.

Beograd — DSS i pokret Dveri potpisaće u utorak, 12. januara, sporazum o zajedničkom izlasku na izbore na svim nivoima, najavila je predsednica DSS-a Sanda Rašković-Ivić.
Sporazum podrazumeva zajednički nastup na lokalnim i pokrajinskim izborima, kao i na republičkim ako ih bude“, kazala je Rašković-Ivić za agenciju Beta.

Ona je navela i da sporazum podrazumeva poštovanje već utvrđenih načela politike DSS-a i Dveri, a to su neulazak Srbije u EU i Nato, protivljenje briselskom sporazumu i zalaganje za očuvanje Kosova u Srbiji.

Ona je kao bitan deo politike koalicije DSS-a i pokreta Dveri istakla i oslanjanje na Rusiju u ekonomskom i političkom smislu.

„Mi u ovom sporazumu pozivamo sve one koji žele da nam se pridruže da to i učine, s tim što treba da imamo podudarnosti oko ovih političkih pogleda“, kazala je predsednica DSS-a.

On je navela da će na lokalnom nivou odborima biti otvorene mogućnosti da sami prave postizborne dogovore sa onima za koje smatraju da će najbolje raditi u interesu njihovog grada ili opštine.

„Tu nema neke velike priče. To su komunalne teme i one nemaju velikih dodirnih tačaka sa takozvanom visokom politikom“, kazala je Rašković-Ivić.

Ipak, kriterijumi će biti drugačiji ukoliko bude republičkih izbora.

„Što se tiče republičkih izbora, ako ih bude, vrlo bi bilo teško da uđemo u vlast sa bilo kim ko je spreman da zarad ulaska u EU uništi Srbiju, pretvori je u koloniju i teritorijalno i ekonomski devastira“, zaključila je Rašković-Ivić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here