Home Beograd „Dačić misli o predsedničkim, SNS o vanrednim“

„Dačić misli o predsedničkim, SNS o vanrednim“

185
0
Nadežda Gaće - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Za mnoge 2017. godina izgleda daleko, ali je sasvim moguće da već sada Ivica Dačić priprema teren za predsedničku kandidaturu, kaže novinarka Nadežda Gaće.

Urednica „Novog magazina“u Kažiprstu reče da je vođa SPS pokazao da ima snažan politički instinkt i da u razgovoru sa SNS želi da vidi šta može da očekuje.

„Mislim da je želi da unapred zna šta može da očekuje. Poziv nije vezan samo za moguće parlamentarne izbore. Dačić razmišlja dugoročnije, i o predsedničkim izborima“, rekla je gošća Kažiprsta.

Kako je rekla, SPS verovatno ne želi zajedničku listu sa SNS na predstojećim izborima, kakvog god obima oni bili.

„Znamo šta je SPS, kako je nastala i iz čega. Dačić neće razmišljati na taj način, u pravcu utapanja SPS, jer su se jedva izmakli ispod kišobrana bivšeg SPS, trudeći se da uvere javnost da to više nije ta partija, već nova levica. Takođe, oni imaju stabilno biračko telo. Bez kampanje su na oko devet odsto, a sa kampanjom i uz izbornu inerciju su sigurno na 12 ili 13 odsto“, rekla je Nadežda Gaće.

Ona kaže i da deluje da se u SNS razmišlja o izborima.

„Ne zna se šta će Deda Mraz politički doneti u sledećoj godini, ali je Vučić iskoristio jedan termin koji je nov za u našem političkom životu. Kada god se pričalo o vanrednim parlamentarnim izborima, uvek sam mislila da SNS nema razloga da ide na njih, jer stranka i Vučić ne mogu dobiti više od ovoga što imaju sada. Međutim, on je sinoć rekao da će svi dobiti ‘narodne ocene’, a one se dobijaju na izborima“, kaže ona.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here