Home Vesti SDS ne vidi svrhu sastanka opozicije

SDS ne vidi svrhu sastanka opozicije

170
0
Marko Đurišić - Srbija izbori
Foto: N1

Socijaldemokratska stranka se nije odazvala pozivu na sastanak opozicije, jer nije videla svrhu tog sastanka, izjavio je šef poslanika te stranke Marko Đurišić.

Socijaldemokratska stranka se nije odazvala pozivu na sastanak opozicije, jer nije videla svrhu tog sastanka, izjavio je šef poslanika te stranke Marko Đurišić.

Đurišić je novinarima u parlamentu rekao da je ta stranka posvećena programskom objedinjavanju istinske opozicije, s idejom da stvori jak blok koji može da bude alternativa.

„Nisam video svrhu sastanka, lično imam problem sa sastancima koji se prvo najave medijima, a tek onda onima koji treba da učestvuju na njima. Moje uskustvo je da takvi sastanci služe za promociju onih koji ih organizuju“, rekao je Đurišić.

Dodao je da nema nameru da se brani od besmislenih optužbi da je razlog za takav potez želja za saradnjom sa SNS-om, ističući da je SDS od prvog dana opoziciono orijentisana.

„Iza takvih optužbi ne stoji namera da se promeni Vučić, to samo slabi opoziciju“, rekao je Đurišić i dodao da SDS u „ovakvoj vladi ne može da učestvuje“ i da joj je cilj da je smeni.

Sastanak predstavnika Demokratske stranke, Nove stranke, DSS, Dveri, Pokreta za preokret, Lige socijaldemokrata Vojvodine, SDA Sandžaka, Zajedno za Srbiju, Pokreta „Dosta je bilo“ je održan juče, a pored SDS-a nisu se pojavili ni predstavnici LDP-a, iako su bili pozvani.

Sa sastanka je zatražen hitan sastanak sa SNS, na kojem bi razgovarali o stvaranju uslova za održavanje demokratskih i poštenih izbora.

Izvor: http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here