Home Vesti Iznenađenje na izbornoj listi SNS

Iznenađenje na izbornoj listi SNS

124
0
acicvu-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Ivica Dačić bi mogao da odustane od samostalne kampanje i da prihvati ulazak SPS na zajedničku izbornu listu sa SNS, saznaje “Blic”.

Ivica Dačić bi mogao da odustane od samostalne kampanje i da prihvati ulazak SPS na zajedničku izbornu listu sa SNS, saznaje “Blic”.

Najveće iznenađenje na predstojećim izborima neće biti u opozicionom bloku, već tamo gde se najmanje očekuje, a to je lista SNS.

Kako “Blic” saznaje, predizborna koalicija i zajednička lista sve češća su ponuda naprednjaka upućena SPS-u i na lokalnom nivou i lideru stranke Dačiću ukoliko žele da iznova budu deo vladajuće strukture.

– Na najvećim mukama oko narednih izbora biće definitivno Dačić. Stranka na lokalu i uticajni socijalisti se protive ideji da budu na zajedničkoj listi sa SNS i oko ovog pitanja Dačić bi po prvi put mogao da uđe u ozbiljan sukob sa stranačkim telom – kaže za “Blic” jedan od funkcionera SPS na lokalu.

– Nije u tome osnovni problem. Suština je da bi zajednička lista sa SNS značila automatski gubitak identiteta SPS i biračkog tela! To niko u SPS neće dozvoliti, ni zbog kakve vlasti. Preživeli smo kao stranka i gore trenutke, pa ćemo i ovaj – kaže naš sagovornik i dodaje da su pojedini stranački funkcioneri već uputili vrhu stranke poruku da “nema liste na kojoj Dačić nije nosilac, pa ko god da je na njoj sa SPS”.

Ideja o zajedničkoj listi nije potekla samo iz vrha SNS, već i sa lokala. Kako “Blic” saznaje, pojedini odbori naprednjaka gde ima unutrašnjih trzavica uslovili su direktno – predizborna zajednička lista “zbog osigurane pobede”. To je prvi uradio odbor SNS u Valjevu, a trenutno traju pregovori u Leskovcu.

– Ovi razgovori traju još od izbora i pobede u Medveđi, gde su se SNS i SPS prvi put pojavili na zajedničkoj listi. Međutim, tamo je druga situacija i to je bilo nužno da se glasovi Srba ne bi osipali u sredini sa većinskim albanskim življem – kaže izvor “Blica”.

“Blic” je razgovarao sa nekoliko funkcionera SPS koji smatraju da bi na lokalu ponegde možda i mogla da se dozvoli zajednička lista pod uslovom da na to pristaje tamošnje rukovodstvo.

– Iako je zajednička lista i na lokalu gušenje stranke, ta odluka bi možda mogla da se prepusti lokalnim liderima ukoliko su imali dobru saradnju sa naprednjacima, mada su u većini mesta socijalisti zapravo smenjivani sa funkcija. Republika i pokrajina na zajedničkoj listi su nedopustive – slažu se u vrhu SPS.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here