Home Saopštenja PONIŠTITI KOMPROMITOVANI TENDER ZA PRODAJU TELEKOMA

PONIŠTITI KOMPROMITOVANI TENDER ZA PRODAJU TELEKOMA

179
0
Demokratska stranka Srbije - Srbija izbori
Foto: dss.rs

Posle izjave predsednika Vlade Aleksandra Vučića da je „curenjem informacija narušen proces“ prodaje „Telekoma“, bilo kakvo razmišljanje o nastavku tog procesa postalo je potpuno bespredmetno, a eventualni dalji koraci Vlade u pravcu realizovanja prodaje „Telekoma“ predstavljali bi nedvosmislen dokaz postojanja sistemske korupcije. Poslednja u nizu informacija koja je procurela u javnost je da je najveću ponudu dostavio američki fond “Colbeck Capital Management“, iako informacija o ponudama u ovoj fazi postupka treba da bude najstrože čuvana tajna, a njeno otkrivanje krivično delo. Vlada Srbije je, nakon svih nepravilnosti koje su kompromitale čitav postupak, dužna da postupak tenderske prodaje zaustavi, odnosno poništi.

„Telekom Srbija“ ne sme da bude prodat, ni po kojoj ceni, jer je prodaja nezakonita i dugoročno ekonomski i bezbednosno štetna za Srbiju. Pored toga, Demokratska stranka Srbije ističe da bi svaka prodaja 78 odsto vlasništva „Telekoma“, 58 odsto akcija – kojima se dobija i 20 odsto akcija koje su u vlasništva „Telekoma“, za manje od 3,2 milijarde evra predstavljala bezočnu pljačku državne imovine.
Podsećamo da je 2011. godine „Telekom Austrija“ kupovinu za 51 odsto akcija ponudila 1,4 milijardu evra – 950 miliona evra za akcije i 450 miliona evra za investicije, a Cvetkovićeva Vlada, kojoj je Demokratska stranka Srbije bila oštra opozicija, ponudu je odbila smatrajući je neozbiljnom, daleko ispod vrednosti kompanije.
Demokratska stranka Srbije upozorava Vladu da rokovi zastarelosti za krivična dela korupcije ističu u roku dužem od roka trajanja sadašnje vlasti i da će da odgovaraju svi oni koji su u koruptivne poslove umešani, pa i oni koji su se upleli u prodaju „Telekoma“ u saradnji sa konsultantskom firmom „Lazard“.

Izvor: www.dss.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here