Home Niš SDS i SNS : O prenosima sednica Skupštine i izborima u Nišu

SDS i SNS : O prenosima sednica Skupštine i izborima u Nišu

155
0
SDS i SNS logo - Srbija izbori 2016
Foto: juznevesti.com

Dok iz niškog odbora Socijaldemokratske stranke poručuju vladajućoj većini da bez prenosa neće dozvoliti održavanje sednice Skupštine, u SNS-u kažu da je “veštačka opstrukcija rada Skupštine Grada jedini program koji SDS ima”.

Tekovina prenošenja sednica niškog parlamenta duga je 18 godina, a u Socijaldemokratskoj stranci kažu da nijedna vlast do sada to nije osporila, sve do poslednjeg zasedanja kada nije obezbeđen prenos.

,,Ukoliko stranke na vlasti ne pronađu rešenje ni za ovaj problem, primorani smo da blokiramo i naredno zasedanje gradskog parlamenta. Pravo na javnost u radu SG Niša tekovina je za koju su se borile i izborile desetine hiljada Nišlija i Nišlijki’’ – kažu u SDS-u.

Iz ove stranke poručuju da su spremni i za vanredne parlamentarne izbore za koje je gradonačelnik Niša Zoran Perišić nedavno rekao “da ni njemu nisu problem”.

Sa druge strane, iz Srpske napredne stranke odgovaraju da bi prevremeni izbori doneli jednu novu tekovinu – SDS-a ne bi više bilo u Skupštini Grada. I pored toga, kako kažu naprednjaci, od prenosa se ipak ne odustaje.

,,Gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić intenzivno radi na stvaranju zakonskih uslova za prenos Skupštinskih zasedanja, jer za razliku od vaše prakse ova vlast je radila i radiće poštujući zakone’’ , kažu u SNS-u.

Podsetimo, poslednje zasedanje niške Skupštine prekinula je opozicija nezadovoljna što za sednicu nije obezbeđen TV prenos, jer je Niška televizija privatizovana, a ugovor istekao.

KO JE KRIV ZA “GORICU”?

Iz Socijaldemokratske stranke kažu da je “krajnje licemerno” to što je nakon neodržavanja sednice gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao da su za teško stanje u JKP “Gorica” krive opozicione stranke.

,,Oni koji se ni najmanje nisu bavili rešavanjem problema zaposlenih Gorice kada su se radnici ovog preduzeća u više navrata okupljali ispred gradske kuće, moleći da im se isplate zaostale plate i reše problemi, sada krivicu za svoj nerad prebacuju na opoziciju. Gradonačelnik zaboravlja da je njegova stranka na vlasti već skoro četiri godine i da je sa svojim koalicionim partnerima mogla da reši, izglasavanjem odluka u Skupštini grada, sve probleme ‘’- poručuju iz SDS-a.

U SNS-u ipak stvari vide drugačije i kažu da je SDS, dok je bio na vlasti kao Demokratska stranka, pocepao JKP “Medianu” na tri preduzeća, među kojima je i “Gorica” kako bi “podelili fotelje i direktorska mesta”.

,,To jedno preduzeće je imalo 400 radnika manje nego sadašnja tri zajedno i to je jedna od tekovina vaše partijske demokratije. Za razliku od vas, mi probleme ne guramo pod tepih, već ih rešavamo ‘’,stoji u saopštenju naprednjaka.

Radnici “Gorice” su trenutno bez plata i posla, jer status njihovog preduzeća još nije u potpunosti rešen, a poslednja primanja imali su u julu ove godine. Očekuje se da 230 radnika pređe u “Medianu” i “Parking servis”.

Izvor: www.juznevesti.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here