Home Kragujevac ZZŠ: Aktuelna skupštinska većina pokazuje otuđenost i ravnodušnost prema javnosti i građanima

ZZŠ: Aktuelna skupštinska većina pokazuje otuđenost i ravnodušnost prema javnosti i građanima

182
0
Zajedno za Šumadiju - Srbija izbori 2016
Foto: tvk9.ws.rs

U Zajedno za Šumadiju smatraju da se sednice Skupštine grada ne održavaju u ritmu i broju, koji odgovara stvarnim potrebama grada Kragujevca. Namera im je, kažu, da pokrenu pitanje problema koji nastaju usled, kako ocenjuju, neodgovornog, neefikasnog i nesnalažljivog pristupa funkcionisanju gradskog parlamenta.

ZZŠ smatra da je od početka vršenja vlasti, aktuelna skupštinska većina pokazivala izvesnu otuđenot i ravnodušnost prema javnosti i građanima. Da li zbog samog načina dolaska na vlast, nesnalaženja, nepoznavanja sistema i neiskustva, tek kako tvrde u Zajedno za Šumadiju, mnoga pitanja važna za funkcionisanje grada i život građana ostajala su van dometa interesovanja ljudi odgovornih za njihovo rešavanje.

Teme poput rebalansa budžeta, spornih odluka u vezi sa Radio televizijom Kragujevac, kreditnog zaduženja ili kako ističu, bajkovitog srpsko-kineskog preduzeća, svakako zanimaju Kragujevačane, pa je, kažu, neshvatljiva ravnodušnost koalicije oko SNS- a prema javnosti.

U Zajedno za Šumadiju ističu da su svesni činjenice da je gradski parlament mesto gde se definišu modeli i gde se pravno utemeljuje funkcionisanje grada, koji samo tako može odgovarati zahtevima savremenog razvoja. Odnosom aktuelne vladajuće većine prema gradskom parlamentu značajno se sužavaju mogućnosti i prostor za suštinski iskorak grada, ocenjuju u Zajedno za Šumadiju i kažu da se zbog toga nameće pitanje da li ova gradska vlast to stvarno i želi.

Izvor: www.tvk9.ws.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here