Home Vesti Stojanović : Ne postoji opasnost da ID napadne Srbiju

Stojanović : Ne postoji opasnost da ID napadne Srbiju

156
0
Pariz - Srbija izboi 2016
Foto: rts.rs

Ne postoji opasnost od napada Islamske države na Srbiju, to je moguće samo ako veći broj migranata ostane duže u prihvatnim centrima u zemlji, ocenio je predsednik Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović.

Momir Stojanović je rekao da u ovom trenutku ne postoji opasnost od napada Islamske države na Srbiju jer ona nije umešana u operacije koje se vode protiv ID na Bliskom istoku i severu Afrike. Dodaje da Srbija vodi izbalansiranu spoljnu politiku koja ne provocira nosioce tih radikalnih islamskih pokreta.

Stojanović je naveo da Srbija može biti izložena radikalnim islamskim grupama, ako veći broj migranata ostane duže u prihvatnim centrima u Srbiji, ali je izrazio uverenje da sve institucije u sektoru bezbednosti prate situaciju.

„Verujem da će mere koje je Biro za koordinaciju službi bezbednosti preduzeo i naložio, onemogućiti bilo kakvu pojedinačnu aktivnost terorista“, dodao je Stojanović.

Funkcioner Srpske napredne stranke ocenio je da su meta Islamske države vodeće zemlje Evropske unije i SAD, koje predvode vazdušne napade na ID u Siriji i Iraku.

Prema njegovim rečima, svaka zemlja, uključujući i Srbiju mora da preduzme sve moguće mere na otkrivanju i sprečavanju terorističkih aktivnosti.

U nekoliko simultanih terorističkih napada u petak je u Parizu stradalo najmanje 129 ljudi, a više od 350 je ranjeno.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će Srbija pojačati nivo svih službi bezbednosti i pojačano kontrolisati migrantske tokove kroz zemlju.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here