Home U fokusu Joksimovićeva i Sijarto: Iskreni dijalog za bolju saradnju

Joksimovićeva i Sijarto: Iskreni dijalog za bolju saradnju

208
0
Joksimovićeva i Sijerto - Srbija izbori 2016
Foto: rts.rs

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je u Pragu sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom i tom prilikom je istaknut značaj dijaloga u rešavanju problema, kao u slučaju migrantske krize.

„Ono što je dobro jesto to što smo mi sa mađarskim partnerima pokazali u bliskoj prošlosti, a čini mi se da ćemo imati i nastavak takve saradnje, da dijalogom, dobrim i otvorenim bilateralnim odnosima možemo da prevaziđemo i neka otvorena pitanja i povremene probleme“, rekla je Joksimovićeva za Tanjug.Kako je istakla, to se najbolje videlo na primeru migrantske krize kada su predstavnici dve zemlje, posle nekih oštrih tonova i reči, seli za sto i razgovarali kao dobri susedi i partneri.

„Mislim da u Mađarskoj imamo jednog dobrog partnera. Oni nas aktivno podržavaju na putu evropskih integracija, a dijalog i redovni odnosi doprinose stabilnosti u samom regionu“, istakla je srpska ministarka.

Prema njenim rečima, Mađarska je za Srbiju važna i kao neko ko se aktivno uključio u razvoj infrastrukture u regionu.

„Za nas je jedan od najvažnijih projekata pruga Beograd–Budimpešta. Mi stalno o tome razgovaramo i mislim da će u neko skorije vreme biti načinjeni i neki konkretni pomaci u tom pravcu“, rekla je Joksimovićeva.

Ona je, takođe, podsetila da dve zemlje imaju i brojne projekte prekogranične saradnje, kao i da sarađuju u oblasti prava nacionalnih manjina.

Joksimovićeva učestvuje na dvodnevnom sastanku ministara spoljnih poslova Višegradske grupe i Zapadnog Balkana, na kojem su u centru pažnje proširenje EU, Izveštaj o napretku i migracije.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here