Home Lokalni izbori Miki Đorđević napustio URS

Miki Đorđević napustio URS

186
0
srbijaizbori.com, Izvor Južne vesti | Niš

Jedini niški gradski većnik iz G17 Miroslav Đorđević potvrdio je za Južne vesti da je napustio ovu stranku.

Autor P.B. i B.G. Izvor: Južne vesti Niš

Jedini niški gradski većnik iz G17 Miroslav Đorđević potvrdio je za Južne vesti da je napustio ovu stranku.

Đorđević kaže da je nezadovoljan što su se na izbornoj listi URS našli ljudi koji su kršili zakon.

Iako nije naveo imena, precizirao je da misli na nedavni izveštaj DRI u delu koji se odnosi o Direkciju za izgradnju grada, na čijem se čelu nalaze istaknuti kadrovi URS.

– Očekivao sam jasnu reakciju stranačkih organa G17 plus, u smislu distanciranja od svih koji umesto da štite i sprovode zakone, prednjače u njihovom kršenju – kaže Đorđević.

U pisanom saopštenju dostavljenom Južnim vestima Đorđević je podsetio na čitav niz ilegalnih odluka koje su Državni revizori utvrdili u Direkciji. Od divlje gradnje, do neregularnosti na tenderima.

– Ti nalazi ukazuju da se ne radi o glasinama ili izolovanim pojavama na nivou incidenata, već o konceptu – kaže Đorđević.

Đorđević kaže da je odluku o napuštanju stranke doneo kada su, kako kaže, oni na koje se odnose prethodni navodi i formalno postali kandidati za najviše funkcije u gradu.

– Najava, da promoteri nepoštovanja zakona mogu postati imunitetom zaštićeni nalogodavci za izvršenje budžeta, sada je već realna mogućnost.

Na spisku funkcionera protiv kojih je DRI podnela prijave iz Direkcije za izgradnju Niša nalazi se jedino Miodrag Brešković, koga pri tom nema na spisku kandidata za odbornike u Skupštini grada.

Iako nije eksplicitno naveo ime funkcionera na koje misli, a da pri tom iznosi sumnju da će imunitetom biti zaštićeni, izvesno je da misli na šefa URS u Nišu Branislava Jovanovića, koji je na čelu Direkcije bio do sredine 2010. godine, od kada je morao da se povuče sa te funkcije zbog sukoba interesa. Od tada je Jovanović formalno izvršni direktor Direkcije.

Miroslavu Đorđeviću ovo je druga promena stranke za 4 godine. Kao tadašnjeg predsednika Gradskog odbora SPO na izborima 2004. godine građani su ga izabrali za predsednika Opštine Palilula, ali je marta 2008. godine prešao u G17

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here