Home Izbori 2014 VUČIĆ: DS priziva ukrajinski scenario koji bi Srbiju vratio deset godina unazad!

VUČIĆ: DS priziva ukrajinski scenario koji bi Srbiju vratio deset godina unazad!

232
0
vucic4-kzss-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

– Imate izbore 16. marta i SNS će prihvatiti svaki rezultat, ali da batinanjem i puškama dolazite na vlast, taj film nećete gledati u Srbiji – rekao je Vučić

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ponovo je večeras optužio čelnike opozicione Demokratske stranke da prizivaju ukrajinski scenario u Srbiji i naveo da nikome neće dozvoliti da na vlast dođe “ni motkama, ni puškama, ni snajperima”, kao i da bi to Srbiju vratilo deset godina unazad.

Vučić je gostujući na televiziji Pink u emisiji “Teška reč”, često prekidan aplauzima gostiju u studiju, optužio funkcionere DS Dragana Đilasa i Borislava Stefanovića da prizivaju bosanski, odnosno, ukrajinski scenario u Srbiji. Prema njegovim rečima, moguće je da se svi na političkoj sceni u jednom trenutku ujedine protiv SNS.

Vučić nije direktno odovorio na pitanje ko su to oni, ali je kazao da treba obratiti pažnju na to ko, pored SNS, u kampanji sme da priča protiv vlasnika Delte Miroslava Miškovića i kazao da su to jedino učinili predstavnici Nove demokratske stranke Boris Tadić i Miodrag Rakić.

Prema njegovim rečima, negativne scenarije u Srbiji prizivaju i pojedine političke stranke, ali i ekstremistički pokreti, te zato nisu nimalo slučajni napadi na pojedine medije.

– Imate izbore 16. marta i SNS će prihvatiti svaki rezultat, ali da batinanjem i puškama dolazite na vlast, taj film nećete gledati u Srbiji – rekao je Vučić.

Član DS i savetnik bivšeg predsednika Srbije Nebojša Krstić je rekao da je član DS 24 godine i da se ta partija nikada nije zalagala za nasilje. Krstić je kazao i da su možda pojedine izjave “trapavo date”, ali da je sasvim siguran da niko iz DS ne zagovara nasilje.

srbijaizbori.com

On je ocenio da je i Vučićeva SNS odgovorna za širenje atmosfere nasilja prema političkim protivnicima.

– Evo i danas je izdato vaše saopštenje sa jednim militantnim tonom – rekao je Krstić i naveo da se tako stvara atmosfera nasilja. SNS je ranije danas saopštila da je osnov politike Dragana Đilasa i DS mržnja prema Aleksandru Vučiću.

Naprednjaci su u tom saopštenju naveli da je jedini cilj DS da zajedno sa ekstremističkim organizacijama u Srbiji i tajkunima stvara nezadovoljstvo, pokušava da kreira nemire i ugrozi stabilnost Srbije.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here