Home Izbori 2014 Tadić se „pripojio“ Zelenima Srbije

Tadić se „pripojio“ Zelenima Srbije

139
tadic-srbijaizbori2
Foto: Darko Ćirkov

NDS je to morala da učini jer do izbora 16. marta ne bi uspela da završi ceo proces registracije nove stranke, već bi nastupala kao udruženje građana

NDS je to morala da učini jer do izbora 16. marta ne bi uspela da završi ceo proces registracije nove stranke, već bi nastupala kao udruženje građana

Lider Nove demokratske stranke Boris Tadić nije registrovao posebnu stranku, već se sa svojim timom zvanično “pripojio” Zelenima SrbijeIvana Karića. Tako je formalno nastala NDS, bez prikupljanja 10.000 potpisa.

Stvaranje Nove demokratske stranke odigralo se u dva koraka: prvo su Zeleni formalno odlučili da se fuzionišu sa neregistrovanom NDS, zatim su usvojili nov statut i program i u registar političkih partija, 10. februara, upisali novo ime Nova demokratska stranka – Zeleni.

To su morali da učine jer NDS ne bi uspela da, do izbora 16. marta, završi ceo proces registracije nove stranke, već bi nastupala kao udruženje građana, pišu Novosti. Pod tim nazivom Tadićeva stranka i zvanično učestvuje na izborima, ali se kao njen predsednik i zastupnik u registru i dalje vodi Ivan Karić.

Kandidat za poslanika NDS – Zeleni Aleksandar Senić objašnjava da suiskoristili već registrovanu stranku, jer bi procedura ozvaničenja nove trajala dva meseca.

– Suštinski, NDS – Zeleni je nova stranka, jer ima i novi statut i program. Kada su Zeleni usvojili ova dokumenta i promenili ime, mi smo svi praktično postali članovi. Karić se formalno vodi kao predsednik, ali je Tadić lider stranke – kaže Senić.

Izvor: (Telegraf.rs / Tanjug)