Home Izbori 2014 RRA: U medijima najzastupljeniji SNS, DS i NDS

RRA: U medijima najzastupljeniji SNS, DS i NDS

236
0
informer-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

U izveštaju RRA o nadzoru nad radom emitera navedeno je da je u prvih dve sedmice kampanje, u ukupnom predizbornom programu najviše je bila zastupljena izborna lista “Aleksandar Vučić – budućnost u koju verujemo“

U izveštaju RRA o nadzoru nad radom emitera navedeno je da je u prvih dve sedmice kampanje, u ukupnom predizbornom programu najviše je bila zastupljena izborna lista “Aleksandar Vučić – budućnost u koju verujemo“

U izveštaju Republičke radiodifuzne agencije (RRA) o nadzoru nad radom emitera navedeno je da je u prvih petnaest dana kampanje, u ukupnompredizbornom programu najviše je bila zastupljena izborna lista ”Aleksandar Vučić – budućnost u koju verujemo“, sledi izborna lista ”Sa Demokratskom strankom, za demokratsku Srbiju”, a na trećem mestu je izborna lista Borisa Tadića.

Izborna lista “Aleksandar Vučić – budućnost u koju verujemo” imala je 24,67 odsto vremena u predizbornim programima, izborna lista “Sa Demokratskom strankom, za demokratsku Srbiju” 21,08 odsto, a na trećem mestu je izborna lista “Boris Tadić – NDS – Ze. – LSV-ŽS, VMDK, ŽV,DLR” sa 17,43 odsto, pokazala je statistika RRA o predizbornom programu od 29. januara do 12. februara.

srbijaizbori.com Izvori: (Telegraf.rs / Tanjug)

Ostale izborne liste imale su, pojedinačno, zastupljenost manju od 10 odsto (“Čedomir Jovanović – Liberalno Demokratska Partija” – 9,31 odsto, “Demokratska stranka Srbije – Vojislav Koštunica” – 8,76 odsto i druge)

U prvih petnaest dana kampanje predizborni sadržaji emitovani su samo u redovnim informativnim emisijama, nisu emitovane predizborne oglasne poruke i plaćeni termini, kao ni specijalizovne emisije, navedeno je u izveštaju RRA.

Najviše predizbornog programa, prema statistici, bilo je na TV B92(26,77 odsto) i RTV 1 (23,08 odsto), nešto manje bilo ga je na programu TV Pink (18,65 odsto), a zatim na RTS 1 (12,80 odsto), dok su ostali emiteri, pojedinačno, imali manje od 10 odsto takvog programa.

srbijaizbori.com Izvori: (Telegraf.rs / Tanjug)

Prema Izveštaju RRA, gledano pojedinačno po emiterima, izborna lista “A. Vučić – budućnost u koju verujemo” bila je najviše zastupljena na RTS 1, RTS 2, RTV 1, RTV 2, TV Pink i TV B92, izborna lista ”Boris Tadić –NDS – Zeleni – LSV-ŽS, VMDK, ŽV,DLR” na TV Prva, a izborna lista “Sa Demokratskom strankom, za demokratsku Srbiju” na Hepi TV-u.

U dnevnim informativnim emisijama (vestima i dnevnicima) u programima svih televizija najveću zastupljenost imala je izborna lista “A. Vučić – budućnost u koju verujemo” (22,71 odsto), navela je RRA.

Na drugom mestu je izborna lista “Sa Demokratskom strankom, za demokratsku Srbiju” (17,62 odsto), a iza nje izborna lista Borisa Tadića (16,55 odsto). Ostale izborne liste bile su zastupljene sa po manje od 10 odsto (“Čedomir Jovanović – Liberalno Demokratska Partija” – 9,84 odsto, “Demokratska stranka Srbije – Vojislav Koštunica” – 9,25 odsto…)

Gledano pojedinačno po emiterima, u dnevnim informativnim emisijama izborna lista “A. Vučić – budućnost u koju verujemo“ bila je najviše zastupljena na RTV 1, RTV Pink, TV B92, TV Prva i Hepi TV, a izborna lista “Boris Tadić – NDS – Ze. – LSV-ŽS, VMDK, ŽV,DLR” na RTS1 i RTV 2.

srbijaizbori.com Izvori: (Telegraf.rs / Tanjug)

U centralnim informativnim emisijama, u programima svih televizija, najviše je bila zastupljena izborna lista “A. Vučić – budućnost u koju verujemo” (22,79 odsto).

Na drugom mestu je izborna lista “Sa Demokratskom strankom, za demokratsku Srbiju” (17,05 odsto), a na trećem “Boris Tadić – NDS – Ze. – LSV-ŽS, VMDK, ŽV,DLR” (14,24 odsto).

Sa približnom zastupljenošću slede izborne liste “Ivica Dačić – SPS – PUPS – JS” (10,63 odsto) i “Čedomir Jovanović – Liberalno Demokratska Partija” (10,36 odsto). Ostale izborne liste bile su zastupljene sa po manje od 10 odsto.

srbijaizbori.com Izvori: (Telegraf.rs / Tanjug)

Gledano pojedinačno po emiterima, u centralnoj informativnoj emisiji izborna lista “A. Vučić – budućnost u koju verujemo” bila je najviše zastupljena na RTS 1, RTV Pink, TV B92, TV Prva i Hepi TV, a izborna lista “Sa Demokratskom strankom, za demokratsku Srbiju” na RTV 1.

U emisijama redovnog programa posvećenim izborima svih televizija najviše je bila zastupljena izborna lista “Sa Demokratskom strankom, za demokratsku Srbiju” (28,07 odsto). Na drugom mestu je izborna lista “A. Vučić – budućnost u koju verujemo” (23,17 odsto), a na trećem „Boris Tadić – NDS – Ze. – LSV- ŽS, VMDK, ŽV,DLR“ (20,17 odsto).

Ostale izborne liste bile su u emisijama redovnog tipa posvećenim izborima zastupljene sa po manje od 10 odsto.

Gledano pojedinačno po emiterima, u emisijama redovnog informativnog programa izborna lista ”Sa Demokratskom strankom, za demokratsku Srbiju” najviše je bila zastupljena na RTS 1 (uz izborne liste ”Ivica Dačić – SPS – PUPS – JS i ”A. Vučić – budućnost u koju verujemo”), na RTV 1 i Hepi TV, izborna lista “A. Vučić – budućnost u koju verujemo” na TV B92, a izborna lista Boris Tadić – NDS – Ze. – LSV-ŽS, VMDK, ŽV,DLR na TV Prva.

Izvor: (Telegraf.rs / Tanjug)

Foto:Profimedia/Oredia; Tanjug/Filip Krainčanić; Danilo Peternek; Zoran Žestić; Marko Todorović

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here