Home Kragujevac Lokalni izbori, Kragujevac: Prva izborna lista predata nakon samo par sati

Lokalni izbori, Kragujevac: Prva izborna lista predata nakon samo par sati

1106
0
srbijaizbori.com,Šumadijapress

Tek što je počelo prikupljanje potpisa i preuzimanje izbornog materijala, Gradskoj izbornoj komisiji u Kragujevcu je predata i prva izborna lista – “Veroljub Verko Stevanović Zajedno za Kragujevac Ujedinjeni regioni Srbije”.

Tek što je počelo prikupljanje potpisa i preuzimanje izbornog materijala, Gradskoj izbornoj komisiji u Kragujevcu je predata i prva izborna lista – “Veroljub Verko Stevanović Zajedno za Kragujevac Ujedinjeni regioni Srbije”.

Nosilac i prvi na listi odborničkih kandidata je, naravno, aktuelni gradonačelnik Veroljub Stevanović, a listu je svojim potpisima podržalo tri hiljade građana Kragujevca.

Drugi na listi je zamenik gradonačelnika prof.dr Nebojša Zdravković, treća dr Aleksandra Saška Dimitrijević specijalista ginekologije, zatim aktuelni predsednik Skupštine grada Saša Milenić.

Slede Ivica Samailović, Ljiljana Petrović, prof.dr Dobrica Milovanović, Milan Stošić predsednik Saveza slepih Srbije, Bojan Stojadinović i drugi. U skladu sa važećim Zakonom na izbornoj listi ”Veroljub Verko Stevanović Zajedno za Kragujevac Ujedinjeni regioni Srbije” svaki treći kandidat za odbornika je žena.

Time što su za pet sati prikupili preko pet hiljada potpisa, a predali oko tri hiljade, Zajedno za Šumadiju i građani Kragujevca demonstrirali su želju da sačuvaju i odbrane kontinuitet u razvoju grada i regije, smatraju u ZZŠ.

– Ovo bi bila poruka Srbiji da malo sledi Šumadiju. U kampanji ćemo, pre svega, raditi svoje poslove za koje smo zaduženi na mestima na kojima jesmo i ja i moji saradnici i reći sve ono što je potrebno o programu i namerama i mogućnostima. Potpuno afirmativno o svemu, bez ikakve želje da odgovaramo na možda neke napade ili ružne reči sa druge strane. Nama je želja i mislimo da je dobro za sve nas da ova kampanja protekne upravo u nadmetanju programa i legitimisanju i programa i ljudi. Vodićemo jednu pozitivnu kampanju, i ponavljam, govoriti o svom programu za ovu godinu i sve četiri godine buduće vlasti – obećao je Veroljub Stevanović.

Gradska izborna komisija će, u skladu sa Zakonom, najkasnije u naredna 24 časa doneti odluku o prihvatanju prve predate liste za predstojeće lokalne izbore zakazane za 6.maj ove godine.

Izvor: Šumadija Press

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here