Home Kosovo Priveden načelnik Kosovskog okruga Goran Arsić

Priveden načelnik Kosovskog okruga Goran Arsić

154
0
srbijaizbori.com,Tanjug
Foto: Beta

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi izjavio je večeras Tanjugu da je kosovska policija privela načelnika Kosovskog okruga Gorana Arsića i da mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Tanjug | Foto: Beta |

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi izjavio je večeras Tanjugu da je kosovska policija privela načelnika Kosovskog okruga Gorana Arsića i da mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Redžepi je Tanjugu rekao da su Arsić i još jedna osoba, čiji identitet nije naveo, privedeni danas po prijavi nekih osoba koji su rekli da ih je načelnik Kosovskog okruga ucenjivao da izađu na parlamentarne izbore u Srbiji 6. maja.

Kosovski javni tužilac je odredio pritvor Arsiću jer je on nekim licima pretio da će ih srpska policija uhapsiti čim pređu u Srbiju ako ne izađu na predstojeće izbore, ispričao je Redžepi.

Portparol Policije Kosova Baki Keljani rekao je za agenciju Beta da su, prema dosadašnjim saznanjima policije, na fudbalsko igralište u selu Staro Gracko došla dva kosovska Srbina za koje se sumnja da su „pretili stanovnicima (sela) da izađu na (srpske) izbore“.

Izvori bliski Policiji Kosova rekli su agenciji Beta da se, pored Arsića, radi i o sekretaru Crvenog krsta Živiću, ali je navedeno samo njegovo prezime. Njima je, prema tim izvorima, posle privođenja u policijsku stanicu u Ljipljanu određen policijski pritvor od 48 sati.

Bogdanović: Motiv hapšenja Arsića je zastrašivanje Srba

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio je večeras da je motiv i cilj hapšenja načelnika Kosovskog okruga Gorana Arsića dalje zastrašivanje Srba na Kosovu.

„Krajnje je vreme da reaguje Euleks i svi relevantni međunarodni faktori u pokrajini kako bi prestala bezrazložna maltretiranja kosvske policije nad Srbima koja su poslednjih mesec i po dana učestala“, kazao je Bogdanović agenciji Beta.

„Svi treba da se zapitamo kakvu poruku Priština šalje hapseći Arsića, uglednog člana srpske zajednice koji je poznat po zalaganju za pomirenje i suživot Srba i Alabanaca“, rekao je ministar Bogdanović.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here