Home Lokalni izbori 27 poslaničkih kandidata iz Pirotskog okruga

27 poslaničkih kandidata iz Pirotskog okruga

175
0
srbijaizbori.com, Izvor Južne vesti

Na predstojećim parlamentarnim izborima, na do sada 7 prihvaćenih lista, iz Pirotskog upravnog okruga nalazi se ukupno 27 kandidata za poslanike.

Autor Vladimir Veljković Izvor Južne vesti |

Na predstojećim parlamentarnim izborima, na do sada 7 prihvaćenih lista, iz Pirotskog upravnog okruga nalazi se ukupno 27 kandidata za poslanike.

Na izbornoj listi „Izbor za bolji život – Boris Tadić“ nalazi se tri kandidata. Suzana Stanković iz Pirota je na 90. mestu, dok je odmah iza nje Zoran Petrov iz Dimitrovgrada koji je i do sada sedeo u skupštinskim klupama. Kandidat iz Bele Palanke Srđan Pavlović je na 177. mestu.

Izborna lista „Srpska radikalna stranka – Vojislav Šešelj“ ima pet poslaničkih kandidata. Najbolje kotirana je Radica Jocić iz Bele Palanke koja je bila i u aktuelnom sazivu parlamenta i koja se nalazi na 15. mestu. Cveta Milanov iz Dimitrovgrada je 78, a Bojan Ilić iz Pirota je na 160. mestu. Jelica Spasić iz Bele Palanke je 195, a Goran Rančić iz Babušnice zauzima 215. mesto.

Treća izborna lista „Ujedinjeni regioni Srbije – Mlađan Dinkić“ ima takođe 5 poslaničkih kandidata. Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić je peti na ovoj listi, dok je njegov zamenik Branislav Kostić na 115. mestu. Predsednici skupština opština iz Babušnice i Pirota Tomislav Blagojević i Milan Popović nalaze se na brojevima 139 i 167. Kandidat za poslanike sa ove liste iz Bele Palanke Tiosav Pešić je na 199. mestu.

Lista „Čedomir Jovanović – Preokret“ ima 4 poslanička kandidata iz okruga. Na 71. mestu nalazi se Ivan Ilić, dok je njegov kolega iz pirotskog opštinskog odbora Bojan Ranđelović dva mesta niže. Dragoljub Notev iz Dimitrovgrada nalazi se na broju 96, dok je Minica Đorđević iz Pirota na 176. mestu.

Lista „Pokrenimo Srbiju – Tomislav Nikolić“ takođe ima četiri poslanička kandidata iz Pirotskog upravnog okruga. Predsednik okružnog odbora SNS-a Radmilo Kostić je na 89. mestu, dok je Piroćanka Dušica Marković na 135. mestu. Predsednik opštinskog odbora Pokreta socijalista iz Pirota Dragan Todorović je na 223. mestu. Kandidat iz Babušnice Milan Nakov je na broju 236.

Izborna lista „Demokratska stranka Srbije – Vojislav Koštunica“ ima tri kandidata. Donka Banović iz Dimitrovgrada, koja je i do sada bila poslanik je na 12. mestu. Zoran Jovanović iz Pirota je 151, dok je Siniša Ranđelov iz Dimitrovgrada na broju 239.

Sedma izborna lista „Ivica Dačić – SPS, PUPS, JS“ ima tri poslanička kandidata. Član GO socijalista Vidojko Panajotović je 98, a Božana Davidkov iz opštinske organizacije PUPS-a u Dimitrovgradu je na mestu 123. Vladica Živković iz Bele Palanke je 194. kandidat na listi za poslanike ove koalicije.

Tokom prethodna dva mandata republičkog parlamenta Pirot kao centar okruga nije imao svog predstavnika u skupštini Srbije.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here