Home Izbori 2014 SPO će glasati zbog kazni

SPO će glasati zbog kazni

188
0
srbijaizbori.com,vecernje novosti

Poslanici SPO uvukli su parlament u blokadu, a oni će ga možda odatle i izvući.

Izvor: Večernje novosti

Poslanici SPO uvukli su parlament u blokadu, a oni će ga možda odatle i izvući. Kako sada stvari stoje, posle brojnih razgovora sa koalicionim partnerima smekšao je stav Vukovih, koji bi „zarad Evrope i dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU“ još jednom mogli popustiti i dati glasove. Ipak, spekuliše se da je tokom razgovora pominjano i to da bi SPO, ukoliko četvorica njihovih poslanika ne podignu ruke, mogao izgubiti nekoliko direktorskih i mesta u upravnim odborima preduzeća.

Ovu „ucenu“ u SPO demantuju:

– To je podmetačina. Razgovori traju i videćemo šta će biti. SPO sigurno neće dozvoliti da se Srbija raspadne. Ništa još nije završeno.

Ukoliko do dogovora dođe, predsednica skupštine Slavica Đukić Dejanović mogla bi već ove nedelje zakazati dan za glasanje o sudijama i tužiocima. Krajnji rok je 29. februar, što je poslednji dan vanrednog zasedanja. Poslanici bi na „talasu skupljene većine od 126 glasova“ mogli da održe i još jednu sednicu na kojoj bi doneli nekoliko zakona i ostalih propisa.

Inače, u sredu se oglasio i član Glavnog odbora SPO i direktor Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Nebojša Starčević prešavši na stranu „odbeglih“ – frakciju koju vode ministar vera Srđan Srećković i državni sekretar Sanja Čeković, čiji odlazak iz Vlade traži krilo uz predsednika SPO Vuka Draškovića.

Starčević je pozvao rukovodstvo SPO da napusti „Preokret“, kritikujući ovu partiju „zbog napuštanja principa patriotizma i zastupanja stava da je korisno odreći se dela državne teritorije zarad nejasnih međunarodnih ustupaka“.

SVI NA ČEKANJU

U kabinetu Đukić Dejanovićeve nam je rečeno da dogovori u vladajućoj koaliciji još traju. Svi poslanici znaju da bi sednica uskoro mogla početi, pa su spremni da dođu čim ih šefovi klubova pozovu.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here