Home Kosovo Peticija za lokalne izbore na Kosmetu

Peticija za lokalne izbore na Kosmetu

224
0
srbijaizbori.com,RTS

Peticija za lokalne izbore na Kosmetu

Izvor: RTS

Predsednici parlamenta Slavici Đukić Dejanović predata peticija za održavanje lokalnih izbora na Kosmetu. Peticiju potpisalo 70.000 Srba sa Kosmeta, rekao predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Ljubomir Kragović.

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Ljubomir Kragović predao je predsednici parlamenta Slavici Đukić Dejanović peticiju za održavanje lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, koju je, kako kaže, potpisalo 70.000 Srba sa Kosmeta.

Kragović je Tanjugu rekao da je peticiju dostavila organizacija „Stara Srbija“ sa Kosova i Metohije i da ju je on predao juče posle sednice Odbora za Kosovo i Metohiju, a uz peticiju predsednici Skupštine Srbije uručio je i grumen zemlje iz Gračanice.

Prema njegovim rečima, predsednica parlamenta rekla je da je uradila ono što je njena obaveza kada je reč o raspisivanju izbora i izrazila iskrenu zabrinutost za uslove u kojima živi srpski narod u južnoj pokrajini.

Kragović je rekao da peticija treba da skrene pažnju javnosti na težak položaj Srba na Kosovu i Metohiji kao i na njihovu želju da se održe lokalni izbori i u tom delu Srbije

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here