Home Lideri Dragan Marković

Dragan Marković

194
0
srbijaizbori.com

Predsednik Jedinstvene Srbije

Rođen je 2. maja 1960. godine u Končarevu kod Jagodine.

Predsednik Jedinstvene Srbije

Rođen je 2. maja 1960. godine u Končarevu kod Jagodine.

Predsednik Jedinstvene Srbije

Rođen je 2. maja 1960. godine u Končarevu kod Jagodine.

Obrazovanje: Srednja škola učenika u privredi.

Poslovna karijera: Vlasnik je kompanije koja zapošljava preko 100 radnika i u čijem sastavu, osim televizije „Palma plus“ posluje i preduzeće za transport i trgovinu. Poseduje i kik boks klub “Palmini tigrovi”.

Poslovnu karijeru, kako sam navodi, je započeo pomažući ocu da peče ciglu, da bi kasnije počeo da iznajmljuje šatore za svadbe. Nakon toga kupuje kamion kojim počinje da prevozi ugalj, da bi zatim počeo da se bavi i preprodajom uglja.

Proglašen je za najboljeg menadžera i preduzetnika Srbije u 1995. godini.

Politička karijera: Uključuje se u politiku 1993. godine, kada sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i Borislavom Pelevićem osniva Stranku srpkog jedinstva. U toj stranci ostaje do 2003. godine.

Stranku Jedinstvena Srbija osniva 2004. godine, sa kojom osvaja najviše glasova u Jagodini i Pomoravlju.

Na parlamentarnim izborima 2007. godine ta stranka je ušla u koaliciju sa Demokratskom strankom Srbije i Novom Srbijom i dobila dva poslanička mesta.

Obavlja dužnost predsednika opštine Jagodina od 2004. godine, a u svom drugom mandatu, pošto je Jagodina dobila status grada, odlukom Skupštine grada 28. maja 2008. godine izabran je za prvog gradonačelnika Jagodine.

U vreme njegovog mandata opština Jagodina doživljava velike ekonomske promene. Po prvi put Jagodina dobija zoološki vrt i Aqua Park. Pošto ga je Agencija za borbu protiv korupcije označila kao funkcionera koji obavlja dve nespojive funkcije, u septembru 2011. godine je podneo ostavku na mesto poslanika u Skupštini Srbije i zadržao funkciju gradonačelnika Jagodine.

Porodica: Oženjen je i ima dva sina i dvoje unučadi.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here