Home Političke partije Zeleni Srbije

Zeleni Srbije

263
0
Zeleni Srbije - Srbija izbori
Foto: zeleni.org

Zeleni Srbije se u svojim namerama i akcijama oslanjaju na iskustva ostalih Zelenih partija u Evropi i svetu. To znači zaštitu životne sredine, promociju održivog razvoja društva, razvoj novih perspektiva u Evropskoj uniji, podsticanje dijaloga i rad na razvoju prevencije konflikata i podsticanju nenasilja u Evropi, kao i učešće u razvoju alternativnih globalnih struktura u saradnji sa Zelenim partijama bilo gde da se nalaze.

Srbiji treba novi smer. Finansijska kriza i neuspeh ekonomske i socijalne politike doveli su do toga da se Srbija suočava sa kompleksnom krizom koja se manifestuje u svim aspektima naših života. Ovu krizu treba gledati kao signal da je potrebno transformisati ekonomski i društveni sistem kod nas. Promeniti ga u takav sistem koji će ponuditi nove temelje za sadašnjost i budućnost na principima doslednosti i održivosti.

Društveni i ekonomski razvoj zavise od ekoloških resursa, zdravlja građana i građanki, sposobnosti države da se odupre pritiscima i obnovi svoje resurse. Danas živimo sa odgovornošću da sačuvamo budućnost i zaštitimo nasleđe za nove generacije.

Zeleni Srbije kao politička stranka svoje opredeljenje i ciljeve bazira na organizovanom delovanju u pravcu:
– zaštite životne sredine i ekološke mudrosti
– socijalne pravde i solidarnosti
– neposredne demokratije
– održivosti i zelene ekonomije
– uvažavanja različitosti i ljudskih prava
– sprečavanja svih vidova nasilja
U ostvarivanju ciljeva i programskih opredeljenja Zeleni Srbije sarađuju sa udruženjima, pojedincima, predstavnicima biznis sektora, lokalnim i nacionalnim autoritetima i političkim strankama u zemlji i inostranstvu.
Stranka Zeleni Srbije je organizovana na teritorijalnom principu i obuhvata celokupno članstvo i sve organizacione oblike Stranke.
Zeleni Srbije u pravnom prometu deluju kao jedno pravno lice, kroz aktivnosti svojih članova/ica, pokreta, organa i tela organizacije u celini.
Izvorni oblik organizovanja Zelenih Srbije je Pokret.

Izvor: www.zeleni.org

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here