Home Političke partije Zeleni – socijalna pravda

Zeleni – socijalna pravda

279
0
Logo stranke Zeleni socijalna pravda - Srbija izbori
Foto: zelenisocijalnapravda.org.rs

Politička stranka „Zeleni – socijalna pravda“ osnovana je 04.06.2007. godine u Novom Sadu, najpre pod nazivom Udruženi penzioneri i socijalna pravda. Današnji naziv dobija 11.04.2014. Osnovne aktivnosti stranke usmerene su na poboljšanje socijalnih uslova života penzionera i svih socijalno i materijalno ugroženih Novosađana.

Osnovni razlozi ove stranke za pojavljivanje na političkoj sceni jesu da svojim uticajem na rad organa lokalne samouprave obezbedi neophodna sredstva za ispunjenje postavljenih ciljeva i bori se za prava socijalno ugroženih građana Novog Sada.

Stranka je svojim programom, koji je prvenstveno usmeren na socijalna pitanja, podržana od strane humanitarne fondacije „Socijalna pravda“ (http://www.socijalnapravda.org.rs). Više od pet godina humanitarna fondacija „Socijalna pravda“ sprovodi program besplatnog banjskog lečenja u banji Rusanda u Melencima, a od pre dve godine i u banji Termal u Vrdniku. Do sada je, preko fondacije „Socijalna pravda“, besplatno u banju otišlo otišlo preko 5000 naših članova.

Stranka je 6. Maja 2012. godine nastupala samostalno na lokalnim izborima u dve opštine u Vojvodini, u Novom Sadu i Bačkoj Topoli, tada još uvek pod nazivom „Udruženi penzioneri i socijalna pravda“.

Politička stranka na izborima održanim 2012. tražila je od gradske vlasti da ispuni samo tri stvari, koje i danas važe:

Trinaesta penzija za svakog penzionera grada Novog Sada. Grad Beograd ovakav model već primenjuje i tamo penzioneri dobijaju 16.000 dinara godišnje u četiri rate tokom godine. Mi želimo da isto to omogućimo našim penzionerima u Novom Sadu

Izdvajanje iz gradskog budžeta 5.000.000,00 evra godišnje kao pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva. Stranka ima punu podršku članova humanitarne fondacije „Socijalna pravda“.

Izvor: www.zelenisocijalnapravda.org.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here