Home Izbori Surdulica: Novi sukob SNS i SPS, „problem“ i FK Radnik

Surdulica: Novi sukob SNS i SPS, „problem“ i FK Radnik

116
0
Surdulica - Srbija izbori
Foto: B92

Posle izlaganja odbornika SNS Igora Kostića, odbornici te stranke su napustili zasedanje lokalnog parlamenta pre usvajanja dnevnog reda.

Oni su to učinili nezadovoljni predlozima budžeta koje su ponudili vladajući socijalisti.

Na dnevnom redu današnje sednice skupštine opštine Surdulica našao se treći rebalans budžeta za 2016. godinu kao i predlog budžeta za 2017. godinu, saopštila je opštinska organizacija SNS.

Izražavajući duboko i principijelno neslaganje sa predlogom budžeta kojim se sportskim organizacijama i daleko najvećim delom FK-u Radnik dodeljuje preko 163.000.000 dinara, odbornik Kostić je ukazao da ovo rukovodstvo opštine Surdulica vodi izuzetno lošu politiku koja, zbog takvog načina trošenja para građana, dovodi u pitanje budućnost Surdulice.

Istovremeno, dodao je, rebalans budžeta za 2016. godinu ima za cilj kanalisanje i opravdanje ogromnih novčanih iznosa koje je opštinska vlast spiskala i potrošila u izbornoj kampanje, te se u susret kraju godine pokušava na leđa građana prevaliti kredit koji je nenamenski potrošen za potrebe vladajuće SPS.

Na kraju Kostićevog izlaganja odbornici SNS-a su, ne želeći da učestvuju u radu i time daju legitimitet ovoj sednici skupštine i nakadarnim odlukama koje trebaju biti donete, napustili su zasedanje lokalnog parlamenta, navodi se u saopštenju.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here