Home Kosovo SPO: Nemamo pravo na izbore na KiM

SPO: Nemamo pravo na izbore na KiM

237
0
srbijaizbori.com,danas

Beograd — SPO smatra da Srbija po Rezoluciji 1244 nema pravo da raspiše izbore na Kosovu, izjavio je potpredsednik SPO Aleksandar Jugović.

Izvor: Danas

Beograd — SPO smatra da Srbija po Rezoluciji 1244 nema pravo da raspiše izbore na Kosovu, izjavio je potpredsednik SPO Aleksandar Jugović.
„Da smo prihvatili nestatusni deo Ahtisarijevog plana, kao što je tražio Preokret, sada bismo imali izbore za Skupštinu Srbije na Kosovu, jer su po tom planu Srbi sa Kosova državljani Srbije. Nismo to uradili i nemamo pravo po Rezoluciji 1244 da raspisujemo izbore na Kosovu“, rekao je Jugović.

Jugović je naveo da su stavovi o Kosovu i Evropskoj uniji približili SPO i Liberalno demokratsku partiju, koji će na predstojećim izborima nastupiti u koaliciji Preokret.

„Da su poslušani naši saveti u vezi sa barikadama, još 9. decembra dobili bismo kandidata i datum pregovora za EU. Ovako se za pobedu proglašavaju gubljenje vremena i kašnjenje. U tome je razlika izmedju Preokreta i ostalih političkih subjekata“, rekao je Jugović.

Upitan zašto na listi Preokreta nije i predsednik SPO Vuk Drašković, Jugović je odgovorio da je „SPO Vuk Drašković“.

„Dakle, samim tim je na listi Preokreta. Ni u prethodnom mandatu nije imao nijednu funkciju. To valjda dovoljno govori da Vuku nije bitna funkcija, već realizacija našeg programa. Ne daje funkcija autoritet čoveku, već čovek daje autoritet funkciji“, rekao je Jugović.

Parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji zakazani su za 6. maj.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here