Home Lokalni izbori SO: Predsednik GIK podneo ostavku

SO: Predsednik GIK podneo ostavku

234
0
_T5U0377-1
Foto: Darko Ćirkov

SOMBOR – Predsednik Gradske izborne komisije u Somboru Miloš Petrović podneo je danas ostavku na tu funkciju. Kako RTV saznaje, informacija o ostavci saopštena je ostalim članovima na sednici GIK-a koja je počela u 14 časova. Na početku sednice neke od stranaka su tražile ponavljanje izbora na pojedinim biračkim mestima.

Prethodno je Pokret Dosta je bilo saopštio da je Petrović podneo ostavku zbog pritisaka koje je na njega vršilo rukovodstvo Srpske napredne stranke (SNS) u Somboru, tražeći da prepravlja izborne rezultate.

U pokretu Saše Radulovića kažu da je od Petrovića traženo da skloni određen broj glasova, kako bi njihov pokret pao ispod cenzusa .

Miloš Petrović nije želeo da potvrdi za Radio-televiziju Vojvodine da je podneo ostavku i samo je u telefonskom razgovoru za RTV rekao: „Od juče više ne dajem izjave medijima“.

Gradski odbor SNS u Somboru demantovao je navode pokreta Dosta je bilo, uz obrazloženje da su izbori bili regularni i da je SNS dobio najveće poverenje građana.

Zoran Miler iz Republikanske stranke kaže da je ova politička partija, takođe, uložila prigovore na regularnost i tražila uvid u izborni materijal, te da su tom prilikom pronašli listove koji nisu uopšte savijani. Tražili su da vide birački spisak iz Koluta, ali im je, kako kaže, rečeno da je nestao.

Njegove navode niko nije ni potvrdio, niti demantovao.

U Somboru je na izborima u nedelju najviše mandata dobila izborna lista Srpske napredne stranke, koja će u lokalnoj skupštini imati 30 odbornika i kojoj nedostaje jedan mandat za apsolutnu vlast.

Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija su osvojile šest mandata, dok su radikali dobili pet. Lista okupljena oko Demokratske stranke je dobila četiri odbornička mandata, koliko je osvojila i lista Srpskog pokreta obnove.

Četiri odbornika će imati i lista „Dušan Jović – Sombor za sve“. Tri mandata osvojila je lista „Dosta je bilo – Saša Radulović“, kao i lista Saveza vojvođanskih Mađara.

Po jedan mandat u lokalnom parlamentu dobile su liste „Srpsko ruski pokret – Dr Dunja Prokić“ i koalicije DZVM i Mađarskog pokreta.

Izvor: RTV

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here