Home Izbori SNS pobedio na izborima za Mesne zajednice u Subotici

SNS pobedio na izborima za Mesne zajednice u Subotici

274
0
Logo SNS - Srbija izbori
Foto: rtv.rs

Prema prvim rezultatima koje su večeras saopštile političke stranke, lista koju predvodi Srpska napredna stranka osvojila je najviše glasova na izborima za Skupštine Mesnih zajednica u Subotici, dok je na drugom mestu Savez vojvođanskih Mađara.

Prema prvim rezultatima koje su večeras saopštile političke stranke, lista koju predvodi Srpska napredna stranka osvojila je najviše glasova na izborima za Skupštine Mesnih zajednica u Subotici, dok je na drugom mestu Savez vojvođanskih Mađara.

Predsednik Gradskog odbora SNS Bogdan Laban izneo je da je SNS sa svojim koalicionim partnerima ukupno osvojila 45,18 odsto glasova, odnosno 13.856 od ukupno izašlih 30.667 birača.

“Srpska napredna stranka je od večeras dominantna politička stranka u Subotici”, ocenio je Laban postignute rezultate.

Prema podacima koje je izneo, SNS je osvojio prvo mesto u 27 od 37 Mesnih zajednica, a u odnosu na drugoplasirani Savez vojvođanskih Mađara ostvario bolji rezultat za 14 odsto.

“Ovo je dominantna pobeda Srpske napredne stranke na mirnim i dostojanstvenim izborima.

,,Zahvaljujemo se svim članovima, aktivistima, koalicionim partnerima i svim građanima koji su nam poklonili poverenje da vratimo Suboticu na pravi put“”, poručio je Laban.

Takođe je čestitao i Savezu vojvođanskih Mađara, čiji je predsednik Gradskog odbora Tivarad Bunford na konferenciji za novinare izneo da je SVM u odnosu na izbore iz 2011. godine ostvario duplo bolji rezultat, jer je tada pobedio u pet, a sada u devet Mesnih zajednica.

Bunford je izneo da je SVM osvojio oko 9.000, odnosno 37,8 odsto glasova u celom gradu.

Prema njegovim rečima, u sedam MZ osvojili su drugo mesto, tako da će u nekima od njih biti nezaobilazni prilikom formiranja buduće većine, s tim da ima MZ gde je SNS ostvaio apsolutnu pobedu.

Bunford je uputio iskrene čestitke SNS-u, rekavši da su osvojili nekoliko hiljada više glasova od SVM-a.

“,,Mi smo tokom ova dva meseca smo bili protivnici u takmičenju a nadam se da ćemo i u buduće biti strateški i koaliocni partneri”“, rekao je Bunford, koji se takođe zahvalio članovima i aktivistima stranke, a posebno građanima Subotice.

I jedan i drugi lider su rezultate ovih izbora ocenili pozitivno pred predstojeće pokrajinske i lokalne izbore.

Na glasanje je po njihovim podacima izašlo nešto manje od četvrtine birača, što je na sličnom nivou kao i na prethodnim izborima.

U Gradskoj izbornoj komisiji kažu da su izbori protekli su bez neregularnosti, a da će prvi preliminarne rezultate objaviti sutra.

Izbori su sprovodeni u svih 37 mesnih zajednica, na 104 biračka mesta, a na kojima je pravo glasa imalo 131.012 birača.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here