Home Izbori 2016 SDS Beograd: Ukidanje obroka u narodnim kuhinjama dokaz nesposobnosti gradske vlasti

SDS Beograd: Ukidanje obroka u narodnim kuhinjama dokaz nesposobnosti gradske vlasti

174
0
SDS logo - Srbija izbori
Foto: Juzne vesti

U trenutku kada vlast smanjuje penzije, povećava cenu struje i povećava porez na nepokretnosti, Odluka gradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu o ukidanju obroka u narodnim kuhinjama za najugroženije sugrađane je socijalno neodgovorna i predstavlja udar na temelje socijalno odgovorne politike koja je godinama unazad vođena u Gradu Beogradu.

Skandalozno je i obrazloženje Sekretarijata u kom se navodi da je ukidanje obroka u narodnim kuhinjama uzrokovano „dugotrajnim procedurama“.
„SDS podseća gradonačelnika Sinišu Malog kao i Sekretarijat da procedure ništa jednostavnije nisu bile ni ranije, ali da su narodne kuhinje funkcionisale. Ovakvo besmisleno obrazloženje predstavlja priznanje gradskih vlasti i gradonačelnika Malog da nisu sposobni da vode Grad i gradske institucije, te ih pozivamo da podnesu ostavku i da omoguće građanima Beograda ocenu njihovog dosadašnjeg (ne)rada.“ istakao je predsednik Gradskog odbora SDS Beograd Aleksandar Ivanović i dodao da bi „gradonačelnik Mali trebalo da se bavi i socijalnim problemima Beograđana, a ne samo of-šor kompanijama na Devičanskim ostrvima“.

Koliko je ovakva odluka Grada neodrživa sa socijalnog stanovišta govori i činjenica da će četvoročlana porodica u zamenu za obroke u narodnoj kuhinji, na dnevnom nivou po članu porodice dobiti 168,00 dinara, odnosno umesto obroka u narodnoj kuhinji, korisnik će dobiti 56,00 dinara po obroku u toku dana. S obzirom na ovakvu odluku, SDS postavlja pitanje gradonačelniku Beograda da li smatra da je sa 56,00 dinara moguće obezbediti pristojan obrok?
„Pozivamo gradonačelnika Malog da na samo jedan dan zaboravi na silne milione koje je stekao na sumnjiv način i da pokuša da prehrani porodicu sa 168,00 dinara. Uvereni smo da će nakon tog pokušaja uvideti štetne efekte ovakvog socijalno neodgovornog poteza.“ ističe Ivanović.

Ističemo da je sistem narodnih kuhinja neophodno vratiti u ranije okvire, jer uvođenje nove vrste socijalnog primanja od 56,00 dinara po obroku ne može biti zamena za obrok u narodnoj kuhinji.

POZIV MEDIJIMA:

Predsednik GrO SDS Aleksandar Ivanović će danas, 11.02.2016., u 13 časova, ispred Skupštine grada Beograda (ulica Dragoslava Jovanovića 2), gradonačelniku Sinišu Malom uručiti kesu sa namirnicama u vrednosti od 168,00 dinara, kako bi mu pokazao koliko zapravo hrane može da se kupi u toj vrednosti i koliko je takva odluka gradskih vlasti socijalno neodgovorna.

Potom, Ivanović će na pisarnici predati zahtev GrO SDS Beograd za vraćanje obroka u narodne kuhinje, nakon čega će uslediti i izjave za medije.

Pozivamo medije da isprate ovaj događaj.

Izvor: SDS

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here