Home Vesti „Premijerka sa SPS o rekonstrukciji ne mora da razgovara“

„Premijerka sa SPS o rekonstrukciji ne mora da razgovara“

135
0
https://www.b92.net
Foto: https://www.b92.net

Beograd — Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je protiv rekonstrukcije Vlade.


Beograd — Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je protiv rekonstrukcije Vlade.
On je dodao da sa socijalistima o tom pitanju premijerka Srbije Ana Brnabić ne mora ni da razgovara.

„Znate da sam protiv toga, nemojte da me bezveze to pitate“, rekao je Dačić za RTS i naglasio da je premijerki, koja je najavila da će o rekonstrukciji razgovarati sa svim strankama, poručio da ne mora da razgovara s SPS-om, jer se to njih „ne dotiče“.

Upitan da li bi njegova pozicija „mogla da bude rekonstruisana“, Dačić je odgovorio kontrapitanjem:

„Mislite da će da se rekonstruiše predsednik stranke koalicionog partnera? Nemojte da ste smešni“.

Povodom medijskih spekulacija da bi tokom rekonstrukcije Vlade moglo doći do spajanja Ministarstva spoljnih poslova s resorom za evropske integracije, on je rekao da o ministarki Jadranki Joksimović „misli najbolje“.

„Mislim da bi bila dobar ministar. Ona je sad dobar ministar. Nismo ni u kakvim svađama“, rekao je Dačić.

Upitan da li je očekivao bolji rezultat na beogradskim izborima, Dačić je rekao da SPS imala veći broj glasova u Beogradu nego što je bio rezultat na izborima i tim povodom dodao: „Nisam zabrinut“.

Na pitanje da li će neko morati da snosi odgovornost za izborni rezultat, Dačić je najavio da će biti kadrovskih i programskih promena do kraja godine i ukazao da SPS, ne svađajući se sa SNS-om, mora da neguje identitet stranke, pre svega zbog birača.

„Pokazali smo da je SPS neuništiv – šta drugi da kažu?“, poručio je Dačić.

Govoreći o inicijativi za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću, Dačić podseća da je to stara inicijativa, te napominje da nema veze sa podizanjem spomenika Zoranu Đinđiću.

On je naglasio da nikome ne osporava pravo da podiže spomenike, ali navodi da je protiv toga da se time izazivaju podele i sukobe.

Iza Miloševića, dodao je, ostao je Dejtonski sporazum i Rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244. Dačić je, takođe, podsetio da na suđenju Miloševiću u Hagu, Srbija nije označena kao deo „organizovanog zločinačkog poduhvata“, niti kao odgovorna za genocid.

Na pitanje čime je zaslužio epitet najveštijeg srpskog političara, Dačić kaže: „Ne znam, verovatno imam neke kvalitete“.

Sve je to, kako kaže nebitno, već je bitno da se 28 godina bavi politikom i da je „ostao isti“.

„Za mene najveći kompliment kad me građani gledaju kod kuće, ispred svojih televizora i kad ja nešto kažem, a oni kažu u pravu je. Jer ja im uzimam reč iz usta, za razliku od nekih koji su im uzimali iz džepa“, zaključio je Dačić.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here