Home Kragujevac Predata i druga izborna lista

Predata i druga izborna lista

286
0
SNS Kragujevac - Srbija izbori
Foto: http://izborikg.com/

Gradska izborna komisija prihvatila je listu kandidata za odbornike Srpske napredne stranke. Lista nosi naziv “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, a na njoj se, uz kandidate SNS, nalaze i članovi pokreta Snaga Srbije, PUPS-a, Nove Srbije i Socijaldemokratske partije Srbije. Prvi na listi je Radomir Nikolić, akteulni gradonačelnik Kragujevca.
Koalicija “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” predala je danas, nešto posle 10 sati, Gradskoj izbornoj komisiji listu kandidata za odbornike u Skupštini grada Kragujevca. Zbog problema sa verifikacijom potpisa lista nije bila odmah proglašena, ali je, nakon provera, Gradska izborna komisija to učinila tokom dana. Predlagači liste podneli su, uz ostalu dokumentaciju, 2673 potpisa, ali je proverom utvrdjeno da je validno 2560, odnosno 50 manje od potrebnog broja za svih 87 kandidata za odbornike. zanimljivo je da je medju spornim potpisima bilo i šest koji su se nalazili i na prvoj proglašenoj izbornoj listi Zajedno za Šumadiju i Demokratske stranke. Prvi na listi SNS-a je aktuelni gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, a slede Goran Kovačević, Biljana Ilić Stošić, Nedeljko Manojlović, prof.dr Anđelka Stojković prof.dr Anđelković, Aleksandra Janković, Nikola Dašić, prof. dr Snežana Arsenijević i drugi. Prva žena na izbornoj listi ”Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje”, Biljana Ilić Stošić, je, u obraćanju novinarima, rekla je da očekuje pobedu na predstojećim lokalnim izborima i zahvalila se svim građanima koji su svojim potpisom podržali koaliciju okupljenu oko Srpske napredne stranke.

Na listi, koja će na lokalnim izborima biti pod rednim brojem 2, se, uz kadrove Srpske napredne stranke, nalaze i članovi koalicionih partnera – Porekta Snaga Srbije, Socijaldemokratske partije, Nove Srbije i PUPS-a.

Izvor: http://izborikg.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here