Home Izbori Pastor: Vanredni izbori zajedno sa pokrajinskim

Pastor: Vanredni izbori zajedno sa pokrajinskim

176
0
Ištvan Pastor - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Novi Sad — Predsednik SVM Ištvan Pastor izjavio je da vanredni parlamentarni izbori treba da se održe istoga dana kada i redovni pokrajinski i lokalni izbori.

Novi Sad — Predsednik SVM Ištvan Pastor izjavio je da vanredni parlamentarni izbori treba da se održe istoga dana kada i redovni pokrajinski i lokalni izbori.

To je u periodu između 22. aprila i 22. maja ove godine.

„Kao predsedniku Skupštine Vojvodine jako mi je važno da očuvam integritet institucije, odnosno da se poštuju proceduralni rokovi. To znači da izbori treba da budu održani ne ranije od 22. aprila i ne kasnije od 22. maja. U tom smislu ću inicirati razgovore i zastupati taj stav“, rekao je Pastor.

Dodao je da, kao predsednik SVM-a, smatra da raspisivanje vanrednih republičkih parlamentarnih izbora može da se tumači „na ovaj ili na onaj način“, ali da do njih mora doći u momentu kada premijer Srbije (Aleksandar Vučić) podnese ostavku.

„Srpska napredna stranka, odnosno njen lider Aleksandar Vučić doneo je odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. To je stranačka, odnosno njegova lična odluka, koja se može ceniti na ovaj ili onaj način, ali se mora prihvatiti kao realnost“, naveo je Pastor.

Kako je naveo, SVM je spreman za izbore, te sa aspekta predizborne kampanje odluka o raspisivanju vanrednih republičkih parlamentarnih izbora ne znači ništa novo.

„Ništa novo ni strašno se ne dešava, umesto dva u jedan imaćemo tri u jedan i bilo bi nezamislivo da ti izbori ne budu istoga dana“, rekao je Pastor.

On je ponovio da će SVM na pokrajinske i na republičke izbore izaći samostalno, dok će na lokalnom nivou lokalni odbori stranke imati mogućnost da procene da li će formirati koalicije sa nekim drugim strankama, pre svega sa onim iz političkog korpusa vojvođanskih Madjara, sem onih koje zastupaju „ekstremističke stavove“.

Pastor je podsetio i da će se sutra u Subotici održati sastanak političkih stranaka vojvođanskih Mađara, na njegovu inicijativu.

Lider SNS i premijer Aleksandar Vučić odlučio je na sednici Glavnog odbora SNS da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here