Home Saopštenja Otvoreno pismo Vladi Republike Srbije i Narodnim poslanicima

Otvoreno pismo Vladi Republike Srbije i Narodnim poslanicima

226
0
Zoran Milivojević - Srbija izbori

Imajući u vidu da je situacija sa biračkim spiskovima katastrofalna, a da popis dijaspore nije nikad do kraja urađen predllažemo Vladi Republike Srbije da pod hitno nađe rešenje za isto i takođe obezbedi elektronsko glasanje u dijaspori.

Dijaspora koja ima preko 4 miliona mora učestvovati u političkom životu Srbije i mora imati svoje predstavnike u parlamentu. To je demokratija, valjda!? Ko se plaši 2 miliona potencijalnih glasača? Kojoj zemlji pripada 4 miliona Srba koji su na privremenom radu (barem tako se vode u spisima)? Niti su dodati na popisu u Srbiji i kao deo Srbije, pa da Srba ima 12 miliona, a ne 7,5 miliona, niti su na popisu zemlje u kojoj žive! Znači, ni na nebu ni na zemlji.

Ovo su pitanja na koje Vlada i političari treba da imaju spremne odgovore do Vidovdana kada Srbi iz dijaspore organizuju veliki skup u Beogradu. Tada ćemo pored ovih glavnih pitanja tražiti i ponovno vraćanje Ministarstva za dijasporu.

Bilo bi zaista ružno od političkih struktura da nemaju spremna rešenja jer bi to značilo da nema prave demokratije u Srbiji za jednu trećinu Srba i da se moramo priključiti nezadovoljnim masama ili osnovati Ministarstvo dijaspore u ’’senci’’.

Predsednik Srpskog instituta za javnu diplomatiju

Zoran Milinković

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here