Home Vesti Oglasili se funkcioneri PSG koji su podneli ostavke

Oglasili se funkcioneri PSG koji su podneli ostavke

151
0
Oglasili se funkcioneri PSG koji su podneli ostavke
Foto: https://www.b92.net

Dosadašnji funkcioneri PSG iz Vojvodine kažu da su podneli ostavke na funkcije zbog „potpuno nedopustivog odnosa prema ljudima, a ne zbog Dragana Đilasa“.


Dosadašnji funkcioneri PSG iz Vojvodine kažu da su podneli ostavke na funkcije zbog „potpuno nedopustivog odnosa prema ljudima, a ne zbog Dragana Đilasa“.
„Problema u PSG ima puno, i to više nije nikakva tajna.Razlozi naših odlazaka najmanje su oni koje navodi gospodin Veljanovski. Niko od nas u PSG nije ušao zbog gospodina Đilasa, pa niko zbog njega ni ne odlazi. Opširna pisma i analize naših razloga poslali smo predsedništvu Pokreta – ukratko, to su: odnos prema politici i načinu vođenja organizacije, odnos prema Vojvodini i najviše odnos prema ljudima. Potpuno nedopustiv odnos prema ljudima“, kazali su oni agenciji Beta.

Ostavke su podneli član Predsedništva PSG i predsednik Odbora za Vojvodinu Nebojša Milenković, član Izvršnog odbora, Odbora za Vojvodinu i poverenik za Srednji Banat Branislav Guta Grubački i članica Izvršnog odbora, Odbora za Vojvodinu i poverenica za Južnu Bačku Zorana Šobot.

Na pitanje da li posle njihovih ostavki postoji Odbor Pokreta slobodnih građana za Vojvodinu, oni su kazali da je to pitanje za Predsedništvo PSG.

„A pošto je uz naše ostavke svoje tiho povlačenje najavio i njegov četvrti član – jasno je da u ovom sastavu on, nažalost, više ne postoji“, kazali su dosadašnji funkcioneri pokrajinskog Odbora PSG.

Komentarišući tu odluku pokrajinskog rukovodstva, član Predsedništva PSG Rade Veljanovski kazao je ranije da je do razilaženja došlo jer Pokret nije prihvatio članstvo u Savezu za Srbiju koji formira bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

„Tu smo imali dva različita mišljenja. Oni su smatrali da treba odmah to da prihvatimo. Ostali nisu tako mislili. PSG nije potpuno zatvorio vrata saradnje sa bilo kim, ali za to treba da postoje principi i vrednosti. Naša opoziciona scena je u previranju i mi smatramo da svako treba da gradi i jača svoj identitet, da bi tako pojedinačno jaki, mogli da se suprotstavimo vlasti“, kazao je Veljanovski za beogradski dnevnik Danas.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here