Home Izbori OEBS: Izborni proces na Kosovu protekao regularno

OEBS: Izborni proces na Kosovu protekao regularno

194
0
Glasačka kutija i listić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Portparol Misije OEBS-a na Kosovu Senad Šabović izjavio je večeras da je izborni proces na Kosovu u nedelju protekao regularno i bez incidenata.

PRIŠTINA – Portparol Misije OEBS-a na Kosovu Senad Šabović izjavio je večeras da je izborni proces na Kosovu u nedelju protekao regularno i bez incidenata.

OEBS je imao osoblje u svakoj jedinici gde se odvijao proces i oni su imali jasne instrukcije i preciznu obuku, rekao je Tanjugu portparol Misije OEBS-a na Kosovu Tanjugu.

Šabović je rekao da je osoblje reagovalo na određene nepravilnosti, ne precizirajući koje, ali je istakao da one nisu bile takvog inteziteta da bi ugrozile regularnost izbornog procesa na Kosovu.

Šabović je istakao da su nakon zatvaranja jedinica za sakupljanje glasova (birališta), kutije sa glasačckim listićima zapečaćene i kompletan izborni materijal je transportovan u Rašku i Vranje, gde je predat predstavnicima RIK na brojanje.

Šabović je podsetio da je brojanje održano u prisustvu proširenih sastava biračkih odbora.

Činjenica da je proces održan pod okriljem OEBS-a na Kosovu ne čini ga neregularnim, jer smo slične modele imali 2012. i 2014. godine i sve je i tada bilo regularno, zaključio je Šabović.

Na nedeljnim vanrednim srpskim parlamentarnim izborima na Kosovu pravo da glasa iskoristilo je oko 47.500 građana od ukupno 106.094 koliko je bilo upisano u birački spisak.

Najviše glasova na KiM osvojila je Srpska napredna stranka 67,09 odsto.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here