Home Kraljevo NOVI DNEVNI RED DEMOKRATSKE STRANKE

NOVI DNEVNI RED DEMOKRATSKE STRANKE

234
0
Demokratska stranka Kraljevo - Srbija izbori
Foto: kraljevo.bizz/ press.ds

Kraljevo – Tema današnje konferencije za medije Gradskog odbora Demokratske stranke Kraljevo je bila “Novi dnevni red za Srbiju”, odnosno Program koji je Demokratska stranka usvojila u nedelju 29. novembra na Glavnom odboru.

Kraljevo – Tema današnje konferencije za medije Gradskog odbora Demokratske stranke Kraljevo je bila “Novi dnevni red za Srbiju”, odnosno Program koji je Demokratska stranka usvojila u nedelju 29. novembra na Glavnom odboru.

Članica Glavnog odbora Danijela Miletić-Miladinović je rekla da su usvojena načela programa koja nude rešenja potpuno drugačijeg načina funkcionisanja države ali u okvirima realnog budžeta, program koji predstavlja štednju ali na sasvim drugačijim osnovama u odnosu na rešenja aktuelne vlasti i koji predstavlja izlaz iz siromaštva i straha kojim su izloženi naši građani. Ovaj Program je proizvod višemesečnog rada i usaglašavanja stavova preko 300 stručnjaka i 80 doktora nauka (ali sa pravim diplomama) iz različitih oblasti.

Program daje rešenja za 17 oblasti koje su i osnov za izradu budžeta Republike Srbije. Ključna razlika je u načinu štednje koja ne predviđa da je nose penzioneri i građani zaposleni u obrazovanju, zdravstvu, socijalnoj politici, bezbednosti. Program predviđa i isplatu oduzetog dela penzija svim penzionerima jer je to njihova imovina i stečeno, ustavom garantovano pravo i vraćanje plata na nivo pre umanjenja u novembru prošle godine.

“Što se privrede tiče i razvoja ekonomije predviđa se formiranje finansijske institucije za obnovu i razvoj kao i fond za razvoj agrara, koji će podržavati razvoj privatnih firmi sa jedne strane i niz poreskih olakšica kojima će biti stimulisano započinjane novih preduzetničkih poslova a sve praćeno sveobuhvatnom poreskom reformom. Prema podacima RZS svaki 4 građanin je u riziku od siromaštva (25,6%) i zato je nedopustivo da teret štednje nose upravo oni. Dakle,naš program kaže: država mora na sebi da štedi a narod da troši”, rekla je Danijela Miletić – Miladinović.

Odbornik Milan Vučetić je rekao da DS program stavlja na uvid svim građanima i da otvara javnu raspravu i dodao: “Obraćamo se brojnoj inteligenciji i stručnjacima, ženama, mladima, poljoprivrednicima, starijim građanima, pripadnicima manjinskih etničkih grupa, invalidima da nam daju svoje predloge, primedbe, savete i dopune. Ovaj Program treba da bude dogovor sa građanima o tome kako da izađemo iz duboke krize privrede, društva i države koja se može ublažiti i savladati samo osmišljenim, kompetentnim i pravednim ekonomskim reformama.”

Izvor: www.kraljevo.biz

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here