Home Vesti Mali: Zna se ko je vodio kampanju protiv mene

Mali: Zna se ko je vodio kampanju protiv mene

144
0
Politika - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Potpuno mi je jasno zbog čega sam bio predmet najprljavije i najodvratnije kampanje protiv mene i moje porodice u protekle tri godine, kaže Siniša Mali.

“Sada kada vidim ko je kandidat na drugoj strani onda vidim i ko je novac u kampanju protiv mene uložio proteklih godina, a to su Dragan Đilas i njegovi tajkuni”, rekao je Mali.

Takođe, Mali je naveo da je ove godine na teritoriji Beograda 90.628 nezaposlenih lica, nakon čega je istakao da je isti taj broj u trenutku dok je Dragan Đilas bio gradonačelnika bila na “oko 108.000”.

“Borimo se za svako novo radno mesto. Kada su Đilas i Šapić bili ovde, imali ste tri javna gradilišta, a sada ih imate javnih 60. Veliki broj investitora dolazi ovde, završili smo Ikeu, Hilton se završava, Beograd na vodi raste”, rekao je Mali.

Osim toga, rekao je i da u Beogradu trenutno ima 1.111 gradilišta.

Prema rečima Siniše Malog, Dragan Đilas “sve vreme pravi kampanju za svoj povratak”.

“Nije se on setio trudnica, nego je ostavio dug od 350 miliona dinara trudnicama, dug koji smo mi vratili”, rekao je Mali.

Na pitanje o slučaju Savamala i da li i iza tog slučaja stoji Dragan Đilas, Mali je rekao:

“Što se tiče Savamale, ja sam svoj stav rekao. Očekujem da nadležni organi urade svoj deo posla kao što jesu, pa neka kažu ko iza toga stoji”, rekao je Mali.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je i da će najverovatnije podneti ostavku pre kraja mandata i da se verovatno neće kandidovati na narednim izborima.

Beogradski mediji preneli su pre dva dana da bi izbori za Skupštinu grada Beograda trebalo da budu održani u decembru.

Ostavku aktuelnog gradonačelnika Siniše Malog do početka jeseni, ali i njegov ostanak do punog mandata, Vučić je ranije najavljivao.

Odlazak Malog Vučić je najavio u proleće ove godine, nakon što je gradonačelnikova bivša supruga Marija Mali objavila svedočenje o tome da joj je bivši suprug oduzeo starateljstvo nad decom koristeći svoju političku moć, da ju je fizički maltretirao, kao i da se bavi sumnjivim i koruptivnim poslovima.

Bila je ovo jedna u nizu afera vezana za Sinišu Malog („24 stana u Bugarskoj“, Savamala i druge), koja je okončana zajedničkim saopštenjem bivših supružnika da su se dogovorili o starateljstvu.

Priča je potom nestala iz javnosti, a na nekoliko sednica Skupštine grada najavljivala se ostavka Malog, što se nije dogodilo.

Prethodni izbori za Beograd održani su u martu 2014, zajedno sa vanrednim parlamentarnim, i mart 2018. je poslednji datum kada moraju biti održani.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here