Autor: Srbija izbori, 10 May 2018
Lečić: Potreban savez sa Đilasom, Jankovićem i Jeremićem

Beograd -- Kandidat za predsednika DS Branislav Lečić ocenio je da opozicija u Srbiji mora da se ujedini, što znači savez i sa Đilasom, Jankovićem i Jeremićem.
Odgovarajući na pitanja koja su građani postavljani putem društvenih mreža, Lečić je za izdanje "Danasa" od četvrtka ocenio da je predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić "ovoliko snažan i bahat u velikom delu i zaslugama ličnih sujeta lidera opozicije".

"Ali Vučić i sam radi na tome, dugi su njegovi pipci u opoziciji", kazao je funkcioner DS.

Upitan za stav o Kosovu i Metohiji, Lečić je kazao da Srbija ne treba zvanično da prizna kosovsku nezavisnost već da sledi dobre primere poput odnosa Kine i Tajvana.

"Kina nikada nije priznala Tajvan, ali funkcionišu. Brige su višestruke na Kosovu, naš narod, kulturna baština, naša imovina, a poslednje je kategorija koju Zapad razume", kazao je kandidat za predsednika Demokratske stranke.

Izborna skupština Demokratske stranke zakazana je za 2. jun.

Izjavu o nameri da se kandiduje za stranačkog predsednika do sada je pored Lečića predala Gordana Čomić, a ranije je samo u javnosti takvu mogućnost najavio i predsednik Političkog saveta DS Zoran Lutovac.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Kategorije: 

Unesite svoju e-mail adresu i primajte naše najnovije vesti

IZBORI 2014

Pratite nas