Home Vesti LDP: Predstavljanje Koalicije za mir u septembru

LDP: Predstavljanje Koalicije za mir u septembru

121
0
cedica-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Predsednik LDP Čedomir Jovanović razgovarao je poslednjih nekoliko meseci s pojedincima iz regiona o formiranju Koalicije za mir.


Beograd — Predsednik LDP Čedomir Jovanović razgovarao je poslednjih nekoliko meseci s pojedincima iz regiona o formiranju Koalicije za mir.
Kako je rekao, u septembru bi moglo biti njeno predstavljanje, rečeno je agenciji Bete u toj stranci.

Jovanović je imao sastanke u Zagrebu, Podgorici, Prištini, Sarajevu, a uskoro će ići i u Skoplje da razgovara sa ljudima kojima je takođe ideja povezivanja u regionu bliska.

U septembru bi, kako je rečeno, trebalo da bude predstavljena koalicija koja bi mogla da ponudi rešenje onako kako oni vide pitanje Kosova i spornih pitanja u regionu.

„Predstavićemo jednu vrstu platforme u kojoj su između ostalog pored kosovskog sadržani najvažniji problemi vezani za region, jer dok se ne reše pitanja Kosova i Dogovor u Bosni i Hercegovini, region i Srbija neće moći da se razvijaju“, ocenjuju u LDP.

Navode i da se ne radi o predizbornom projektu, već žele d ponude drugačije funkcionisanje organizacije političkih partija.

U LDP-u su rekli da u Srbiji o Koaliciji za mir razgovaraju sa ljudima koji su godinama bliski LDP-u i razumeju tu politiku i uvek su tu stranku podržavali.

„Nama je od gomilanja stranaka na jednu stranu važnije da se ljudi vrate u politiku, jer smatramo da je dosadašnji način političkog organizovanja prevaziđen“, ističu u LDP-u.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here