Autor: Srbija izbori, 28 Feb 2017
LDP - Srbija izbori

Beograd -- Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je, komentarišući odluku o neodržavanju vanrednih parlamentarnih izbora, da od njih nije strahovala.

Međutim, stranka je dodala i da se na pogrešan način ulazi u predsedničke izbore.

Jovanović u pisanoj izjavi navodi da ovaj saziv parlamenta nije oslobodjen odgovornosti jer je "godinu dana ostavio Srbiju bez politike koja bi bila u stanju da ponudi društvu viziju i jasne ciljeve koje mora ostvariti da bi bila moderna i uspešna evropska zemlja".

"Sa ili bez parlamentarnih izbora i uz predsedničke izbore, koji društvo ostavljaju kao taoca zbog nespremnosti lidera da vode politiku koja bi bila odgovor na potrebe društva i zbog njihove sklonosti ka populizmu i demagogiji, taj teret odgovornosti na parlamentu je još veći", naveo je Jovanović.

On dodaje da LDP nije strahovala od izbora, i da će nastaviti da se, bez obzira na cenu koju plaća, ponaša odgovorno prema zemlji.

Jovanović je naveo i da na pogrešan način ulazimo u predsedničke izbore - "sa glavama predsedničkih kandidata ili daleko u devedesetim ili duboko u pesku".

Zbog toga je, kaže, još veća potreba za politikom zbog koje postoji LDP.

Izvor: www.b92.net

Unesite svoju e-mail adresu i primajte naše najnovije vesti

IZBORI 2014

Pratite nas