Autor: Srbija izbori, 10 Jul 2018
Jeremić: Cilj – sprečiti Kosovo u UN; Đurić: On ne mari...

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da je opozicioni blok na korak do formiranja Saveza za Srbiju.
On je istakao i da ključna tačka politike o Kosovu tog Saveza biće, kako je rekao, protivljenje potpisivanju sporazuma koji bi Prištini omogućio stolicu u UN.

Jeremić je na osnivačkoj skupštini odbora njegove stranke na opštini Palilula rekao da se na pitanju Kosova i Metohije mora povući crvena linija, jer je, kaže, vlast počela da priprema javnost za pristanak na članstvo Kosova u UN.

Uveren je da niko u svetu ne pritiska Srbiju da sada potpiše sporazum o Kosovu, dok članstvo u Evropskoj uniji neće biti moguće još dugi niz godina.

Jeremić optužuje predsednika Srbije da na pitanju Kosova želi da obezbedi vlast još četiri godine, a pripisuje mu i nameru da, posle Kosova, pređe na "demontiranje Republike Srpske".

Narodna stranka je, prema saopštenju, definisala Kosovo kao prioritet tokom pregovora oko Saveza za Srbiju, a Jeremić kaže da je postignut dogovor po tom pitanju.

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić rekao je danas da Vuk Jeremić i njegovi saveznici Dragan Đilas i Boško Obradović ne mare za Kosovo i Metohiju, večh žele da sruše vlast i spreče bilo kakav dogovor.

"Njihova jedina želja i cilj je da iz najsebičnijih interesa, veštačkim izazivanjem kriza, sruše demokratski izabranu vlasti u Srbiji i spreče postizanje bilo kakvog dogovora o našoj južnoj pokrajini, koji bi makar delimično zadovoljio srpske državne i nacionalne interese", ocenio je Đurić, navodi se u saopštenju SNS.

Đurić je rekao i da je Jeremić svoj osećaj za finese međunarodne politike pokazao kada je na njegov zahtev Međunarodni sud pravde potvrdio legalnost jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, a danas za nastavak svog štetočinskog delovanja dobija debele devizne honorare iz inostranstva.

"Jeremić je javnosti, pre svega, dužan objašnjenje zašto je dobio dvesta hiljada evra od ambasade Katara u Berlinu, a ne daje ga zato što je uhvaćen u nedelu i zato što nije moguće dati nikakvo objašnjenje osim da ih je dobio za svoje političke usluge, a to nisu usluge Srbiji", ukazao je Đurić.

On je dodao i da Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka imaju pet puta veću podršku građana nego svi oni zajedno, i da u Srbiji mogu da na vlast dođu samo ako im građani to dozvole, a to se, kako kaže, nikada neće desiti, jer oni su "simbol neodgovorne, antidržavne i lopovske vladavine".

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izneo je ranije danas tvrdnju da je opozicioni blok na korak do formiranja Saveza za Srbiju, a ključna tačka politike o Kosovu tog Saveza biće, kako je rekao, protivljenje potpisivanju sporazuma koji bi Prištini omogućio stolicu u UN.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Kategorije: 

Unesite svoju e-mail adresu i primajte naše najnovije vesti

IZBORI 2014

Pratite nas