Home Beograd Izbori u Beogradu 4. marta

Izbori u Beogradu 4. marta

262
0
Izbori za Beograd 4. marta - Srbija izbori
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za Beograd, koji će se održati 4. marta.

Osim za Beograd, za 4. mart raspisani su i lokalni izbori za Bor i Aranđelovac.

Gojkovićeva je, na konferenciji za medije, rekla da se 4. marta biraju odbornici lokalnih parlamenata i da bi građani trebalo dobro da obrate pažnju na to za koga glasaju i da prouče ko je i šta uradio, jer će ti ljudi naredne četiri godine voditi njihove gradove.

„Pozivam građane Beograda, Aranđelovca i Bora da izađu na izbore 4. marta jer svojim glasom odlučuju kako će izgledati budućnost njihovih gradova, njihov svakodnevni život i život njihovih porodica i prijatelja. Važno je da na izbore izađu svi i da svojim glasom odluče kako će im izgledati vlast“, rekla je Maja Gojković.

Odluka o raspisivanju lokalnih izbora u Beogradu, Boru i Aranđelovcu stupa na snagu odmah nakon objavljivanja u Službenom glasniku, od kada može i da počne predizborna kampanja.

Gojkovićeva je rekla i da će izbori biti održani po proceduri predviđenoj Zakonom o lokalnim izborima.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć, gostujući u emisiji „Oko intervju“ na RTS da će izbori u Beogradu biti održani 4. ili 11. marta, „ali je ta odluka na predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković“.

Prema njegovim rečima, nosilac liste koja nosi njegovo ime na beogradskim izborima biće doktor Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here