Home Izbori DSS: U Medijani smo naprednjacima za petama

DSS: U Medijani smo naprednjacima za petama

273
0
Izbori 2016 - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Koalicija Dveri i DSS je, prema preliminarnim rezultatima, prešla cenzus i ulazi u republički parlament, a najveću podršku u Nišu ova stranka dobila je na biračkom mestu broj 4 u Medijani gde je od 916 izašlih, 317 Nišlija glasalo za listu koju su podržale sve opozicione stranke.

Koalicija Dveri i DSS je, prema preliminarnim rezultatima, prešla cenzus i ulazi u republički parlament, a najveću podršku u Nišu ova stranka dobila je na biračkom mestu broj 4 u Medijani gde je od 916 izašlih, 317 Nišlija glasalo za listu koju su podržale sve opozicione stranke.

Baš u Medijani je Srpska napredna stranka odnela najtešnju pobedu, jer je dobila 366 glasova, što je svega 49 glasova više od koalicije DSS-Dveri.

Prema podacima DSS, koalicija čiji su oni deo je na biračkom mestu 28 na Paliluli dobila 197 glasova od 743 izašla birača, na broju 13 u Panteleju 212 glasova od 952 izašla birača, na broju 16 u istoj opštini 171 od 668, dok je 360 otišlo SNS-u.

I na glasačkom mestu 23 u Panteleju DSS je najgore prošao – ima svega 69 glasova od 434 izašla birača, dok je SNS dobio 288.

I dalje bez podataka RIK-a

Republička izborna komisija još ne izlazi ni sa preliminarnim rezultatima izbora.

Kako je rečeno novinarima “Južnih vesti”, džakovi sa 5 birališta u Nišu su u prostorije RIK-a u najvećem gradu juga Srbije stigli tek oko 22:30 i tek se broje glasovi.

Ne oglašava se ni centrala RIK-a, a jedini koji su izašli sa preliminarnim rezulattima, pored DSS-a, jesu naprednjaci koji su rekli da su pobedili na većini biračkih mesta, uključujući 3 biračka mesta u Panteleju i 2 u Vranju.

Opozicija: To su rezultati SNS i SRS

Kako su rekli predstavnici opozicionih stranaka u Beogradu, na 15 birališta širom Srbije za naprednjake su glasali njihovi birači, ali i glasači Srpske radikalne stranke.

Lider Pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović je to ilustrovao rezultatima iz Užica, Jagodine, Kladova, sa Novog Beograda i beogradske Palilule gde je za radikale glasalo svega od 7 do 14 ljudi.

Najveći gubitnik ovih izbora je Aleksandar Vučić, jer je poražen na Novom Beogradu, a u Užicu je pobedio za svega 16 glasova. Ovo je početak kraja vladavine SNS – rekao je Radulović.
CRTA: 7 većinskih stranaka ulazi u parlament

Preliminarne rezultate sa svih biračkih mesta objavili su CRTA i posmatračka misija “Građani na straži”. Oni potvrđuju da je najviše glasova dobio SNS (4.292 od 8.227 izašlih), na drugom mestu je koalicija DSS-Dveri, zatim slede SPS, Pokret “Dosta je bilo”, SRS, LDP-SDS-LSV i DS.

Kada se sagleda ukupan broj glasova na svim biračkim mestima u Srbiji računajući i rezultate od 24. aprila, u skupštinske klupe sešće poslanici sledećih stranaka i lista:

Izvor: www.juznevesti.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here