Home Izbori DS, DSHV, Nova i Zeleni zajedno na pokrajinske

DS, DSHV, Nova i Zeleni zajedno na pokrajinske

226
0
Koalicioni sporazum - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Novi Sad — Koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na pokrajinskim izborima potpisali su predstavnici DS, DSHV, Nove stranke i Zelenih.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS i kandidat te stranke za pokrajinskog premijera Miroslav Vasin rekao je novinarima da su koalicioni partneri lako postigli dogovor o sporazumu jer, kako je kazao, „dele zajedničke vrednosti“.

„Branićemo sistem vrednosti poštovanja ljudskih prava, pune slobode medija i punog uvažavanja prava svih nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini“, rekao je Vasin, dodajući da je naziv liste koju čine pomenute četiri stranke – „Za Vojvodinu rada i znanja“, da je njen nosilac predsednik DS Bojan Pajtić, a da je on (Vasin) prvi na listi.

Vasin je reko da će se ta koalicija zalagati za donošenje novog Ustava Republike Srbije kojim će značajno biti proširene nadležnosti AP Vojvodine i koji će obezbediti sigurno finansiranje Pokrajine.

„Prvi slogan u našoj kampanji „Živeti zajedno“ ukazuje da ćemo se zalagati da 26 nacionalnih zajednica koje žive na malom prostoru žive u zajedništvu“, rekao je Vasin i dodao da je drugi slogan te koalicije – „Živeti sad“.

Pomenuti koalicioni sporazum, pored Vasina, koji ga je potpisao u ime DS, potpisali su: Tomislav Žigov u ime Demokratske zajednice Hrvata u Vojvodini, Milenko Vujić u ime Nove stranke i Dejan Bulatović u ime Zelene ekološke partije „Zeleni“.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here