Home Beograd „Dogovor SNS i SPS je ostao tajna“

„Dogovor SNS i SPS je ostao tajna“

241
0
Vladimir Goati - Srbija izbori
Foto: B92/ Beta/ mc.rs

Beograd — Politički analitičar Vladimir Goati kaže da je očekivao jasnije stavove posle sastanka predstavnika SNS i SPS i da mu sve liči na „lišće koje prikriva suštinu“.

Beograd — Politički analitičar Vladimir Goati kaže da je očekivao jasnije stavove posle sastanka predstavnika SNS i SPS i da mu sve liči na „lišće koje prikriva suštinu“.

Goati je agenciji Beta rekao da mu se čini da suštinske tačke dogovora sa jučerašnjeg sastanka predstavnika SNS-a i koalicije okupljene oko socijalista nisu javno saopštene i da je očekivao jasnije stavove.

„Ja sam možda očekivao da će uoči lokalnih i pokrajinskih izbora biti jasnije kakav će gard zauzeti SNS, a kakav SPS, dve, sudeći po istraživanjima, najveće stranke“, kazao je Goati.

On je kazao da će politička sudbina Srbije ipak biti određena na parlamentarnim izborima.

„Nisam video da je tu nešto jasnije ili čvršće, ili drugačije rečeno nego što smo svi očekivali, što svi znamo“, kazao je Goati.

Što se tiče poziva Demokratske stranke da sa opozicionim strankama formira koaliciju, Goati je kazao da je „krajnje vreme“ da se to uradi, ali da misli da će se ta mogućnost „razbiti“ na „ljudskom elementu“, odnosno na pitanju ko će voditi tu koaliciju.

„Videli smo da su lideri toliko tvrdoglavi da drže svoja mesta da stranke mogu da potonu, a da oni ostanu na čelu stranke i da se posle toga ništa ne dogodi“, kazao je Goati.

Prema njegovim rečima, opozicija osim problema „ljudskog momenta“ ima i problem „programskog momenta“ jer je SNS preuzeo demokratsku platformu.

„SNS ne samo što je preuzeo demokratske parole već ih je i realizovao“, rekao je Goati.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here