Autor: Srbija izbori, 26 Jun 2017

Beograd -- Demokratska stranka Srbije (DSS), Nova Srbija i Pokret "Za zdravu Srbiju" dogovorili su zajedničko opoziciono delovanje.

U saopštenju DSS navode da je zajedničko opoziciono delovanje dogovoreno zbog "neophodne promene zabrinjavajućeg stanja u Srbiji".

Lideri tih partija Miloš Jovanović (DSS), Velimir Ilić (NS) i Milan Stamatović (PZS) ocenili su da je njihovo zajedničko delovanje neophodno zbog, kako se navodi, "aktuelne političke situacije u zemlji, izbora mandatara i nove Vlade Srbije, zabrinjavajućeg stanja privrede, kobnih demografskih kretanja, pada standarda građana i katastrofalnog stanja u medijskoj sferi".

"Vlast u Srbiji ne brani nacionalne i državne interese, ugrožava demokratski poredak, urušava institucije i učvršćuje partijsku državu u kojoj je stranačka knjižica jedini kriterijum za napredak u društvu", navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da očekuju širenje zajedničkog opozicionog delovanja na stranke srodne političke orijentacije koje za cilj imaju "smenu vlasti radi korenite promene spoljne i unutrašnje politike i izgradnju Srbije kao suverene, ekonomski prosperitetne, socijalno pravedne, demokratske i pravne države".

Preuzeto sa: www.b92.net

Kategorije: 

Unesite svoju e-mail adresu i primajte naše najnovije vesti

IZBORI 2014

Pratite nas