Home Gradski izbori Dogovor DSS, NS i Pokreta za zdravu Srbiju: Neophodne promene

Dogovor DSS, NS i Pokreta za zdravu Srbiju: Neophodne promene

206
0
_T5U0318
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Demokratska stranka Srbije (DSS), Nova Srbija i Pokret „Za zdravu Srbiju“ dogovorili su zajedničko opoziciono delovanje.

Beograd — Demokratska stranka Srbije (DSS), Nova Srbija i Pokret „Za zdravu Srbiju“ dogovorili su zajedničko opoziciono delovanje.

U saopštenju DSS navode da je zajedničko opoziciono delovanje dogovoreno zbog „neophodne promene zabrinjavajućeg stanja u Srbiji“.

Lideri tih partija Miloš Jovanović (DSS), Velimir Ilić (NS) i Milan Stamatović (PZS) ocenili su da je njihovo zajedničko delovanje neophodno zbog, kako se navodi, „aktuelne političke situacije u zemlji, izbora mandatara i nove Vlade Srbije, zabrinjavajućeg stanja privrede, kobnih demografskih kretanja, pada standarda građana i katastrofalnog stanja u medijskoj sferi“.

„Vlast u Srbiji ne brani nacionalne i državne interese, ugrožava demokratski poredak, urušava institucije i učvršćuje partijsku državu u kojoj je stranačka knjižica jedini kriterijum za napredak u društvu“, navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da očekuju širenje zajedničkog opozicionog delovanja na stranke srodne političke orijentacije koje za cilj imaju „smenu vlasti radi korenite promene spoljne i unutrašnje politike i izgradnju Srbije kao suverene, ekonomski prosperitetne, socijalno pravedne, demokratske i pravne države“.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here